Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Οι αγρότες της Παραγουάης καλούν για λευκό στις προσεχείς γενικές εκλογές

Πηγή: Telesurtv.net

Οι αγρότες της Παραγουάης ανακοίνωσαν ότι θα ψηφίσουν λευκό στις προσεχείς προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές της 22ας Απρίλη εξαιτίας της έλλειψης αντιπροσωπευτικότητας ανάμεσα στους υποψήφιους.

Η γενική γραμματέας της Εθνικής Αγροτικής Ομοσπονδίας (FNC), Τεοδολίνα Βιγιάλμπα, επιβεβαίωσε ότι κανένας υποψήφιος δεν προτείνει ούτε ένα πρόγραμμα γι’ αυτό τον τομέα.

«Κανένας δε μιλάει για αγροτική μεταρρύθμιση ούτε για το λατιφούντιο [μεγάλο τσιφλίκι], ούτε για επανενεργοποίηση της παραγωγής, ούτε για τη ζημιά που κάνουν στο περιβάλλον μας οι αγροεξαγωγείς», δήλωσε.


Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της FNC, Μαρσιάλ Γκόμες, υποστήριξε ότι «στις γενικές εκλογές θα ψηφίζουμε διαμαρτυρόμενοι […]. Με αυτό τον τρόπο εκφράζουμε την οργή και την απόρριψή μας προς τους υποψηφίους γιατί κανείς από αυτούς δεν προσφέρει πραγματικά πολιτικές και προγράμματα που να ωφελούν το λαό μας».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια της 25ης διοργάνωσης της Πορείας της «Φτωχής Αγροτιάς» (Campesinado Pobre), κατά την οποία επανέλαβαν για άλλη μια φορά την ανάγκη για μια αγροτική μεταρρύθμιση.

Η κινητοποίηση συγκέντρωσε εκατοντάδες άτομα απ’ όλη τη χώρα που διαδήλωσαν στο κέντρο της πρωτεύουσας στο κλείσιμο της εκδήλωσης στην πλατεία Ουρουγκουάγια, μετά από κάλεσμα της FNC, της μεγαλύτερης εργατικής οργάνωσης στη χώρα.