Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Διεθνές Συνέδριο “Πανεπιστήμιο 2018” στην Αβάνα


Αβάνα, Cuba - Με την παρουσία του πρώτου αντιπροέδρου των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών Μιγκέλ Ντίας Kάνελ. ξεκίνησε τις εργασίες του στο θέατρο Καρλ Μαρξ της κουβανικής πρωτεύουσας το 11ο Διεθνές Συνέδριο για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Με το σύνθημα Πανεπιστήμιο και η Ατζέντα 2030 για βιώσιμη ανάπτυξη με ευημερία, στα εκατό χρόνια από την Μεταρρύθμιση της Κόρδοβα, το συνέδριο αποτελεί μια συνάντηση για διάλογο πάνω στα πιο πιεστικά προβλήματα του κλάδου σε όλο τον κόσμο.

Μπροστά σε πάνω από 2.500 Κουβανούς και ξένους συνέδρους, ο Χοσέ Ραμόν Σαμπορίδο, Υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης, επεσήμανε κατά την έναρξη των εργασιών. ότι το Συνέδριο θα  αποτελέσει σημείο επικαιροποίησης και ανταλλαγής απόψεων , θα ενδυναμώσει την ανταλλαγή και την επικαιροποίηση των οργανισμών σε σχλέαη με την κοινωνία,

Ο José Ramón Saborido, Υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης, εξήγησε στο Radio Reloj ότι το Συνέδριο Πανεπιστήμιο 2018 θα ευνοήσει την ενημέρωση και την ανταλλαγή των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με την κοινωνία.

Τέλος, θα εξετάσει την βελτίωση των πανεπιστημιακών προγραμμάτων σπουδών και την κοινωνική σημασία των πανεπιστημίων.