Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Ο γνωστός ηθοποιός Danny Clover στο πλευρό του λαού της Ονδούρας


Ο γνωστός ηθοποιός του Χόλυγουντ βρίσκεται στην Ονδούρα, επικεφαλής μιας σημαντικής αντιπροσωπείας των ΗΠΑ που αποτελείται από προσωπικότητες του πολιτικού, ακαδημαϊκού, επιστημονικού χώρου, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες.

Ταυτόχρονα βρίσκεται στην Ονδούρα και μια αντιπροσωπεία της καθολικής εκκλησίας εκφράζοντας επίσης υποστήριξη στον λαό της Ονδούρας, απαιτώντας να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και να σταματήσουν οι θάνατοι των ανθρώπων της αντιπολίτευσης.

Ο ηθοποιός δήλωσε : 

“Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για την κατάσταση την Ονδούρα, για την βία και την ατιμωρησία αυτών που δεν θέλουν με τίποτα να αφήσουν την εξουσία. Ήρθαμε για να υποστηρίξουμε τον λαό της Ονδούρας που ζητά δικαιοσύνη και δημοκρατία, ύστερα από πρόσκληση του δρ. Λούθερ Καστίγιο (Λατινοαμερικάνικη Σχολή Ιατρικής της Αβάνας), ο οποίος εργάστηκε πολύ σκληρά για να πραγματοποιηθεί η σημαντική αυτή επίσκεψη”. 

Η βορειοαμερικανική αντιπροσωπεία πραγματοποίησε ένα φόρουμ με παρουσία των ηγετών της Συμμαχίας της αντιπολίτευσης.

Στους δρόμους της Ονδούρας υποβλήθηκε σε σωματική έρευνα από τις δυνάμεις του στρατού και συνολικότερα όλες της οι κινήσεις στη χώρα έγιναν υπό στενή παρακολούθηση και μέσα σε κλίμα εκφοβισμού.