Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Στόχος τρομοκρατικής επίθεσης ήταν η πρεσβεία της Κούβας στην Βενεζουέλα

Πηγή: www.cubasi.cu

Η πρεσβεία της Κούβας στην Βενεζουέλα θα ήταν ο στόχος επίθεσης με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που σχεδίαζε μια τρομοκρατική ομάδα με επικεφαλής τον Όσκαρ Πέρες, η οποία εξαρθρώθηκε την παραμονή της επίθεσης από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Στο λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο Twitter το εναλλακτικό μέσο ενημέρωσης La Tabla επιβεβαιώνει, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες, ότι το σχέδιο της επίθεσης ενάντια στην κουβανική διπλωματική αποστολή στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας αποκαλύφθηκε από τις αρχές ασφαλείας της νοτιοαμερικάνικης χώρας.

“Στόχος θα ήταν η πρεσβεία της Κούβας στο Καράκας και η επίθεση θα γίνονταν με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο. Είχε οργανωθεί από την τρομοκρατική ομάδα του ηθοποιού και πιλότου Όσκαρ Πέρες, και αποκαλύφθηκε από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Βενεζουέλας”, ανέφερε στο twitter το μπλογκ.  

Εν τω μεταξύ, οι εκπρόσωποι της Δεξιάς και της Καθολικής Εκκλησίας προσπαθούν  να θυματοποιήσουν στα κοινωνικά δίκτυα τον 'Οσκαρ Πέρες, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την επίθεση της 27ης  Ιουνίου 2017, με εκρηκτικούς μηχανισμούς και πυροβολισμούς στην έδρα του υπουργείου Εσωτερικών Σχέσεων και του Ανωτάτου Δικαστηρίου.  

Αυτές οι ενέργειες έθεσαν σε κίνδυνο την ζωή αθώων πολιτών και παιδιών μεταξύ των οποίων και , παιδιά προσχολικής ηλικίας, που βρίσκονταν εκείνη την ημέρα στην έδρα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, υπενθύμισε το υπουργείο Εσωτερικών Σχέσεων σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τις λεπτομέρειες της σύλληψης, την παραμονή της επίθεσης. 

Σύμφωνα με το υπουργείο, η τρομοκρατική ομάδα σχεδίαζε να προκαλέσει εκρήξεις παγιδευμένων με εκρηκτικά αυτοκινήτων σε δημόσιους χώρους, καθώς και άλλες βίαιες ενέργειες, με στόχο να σπείρει τον φόβο και τον θάνατο στο λαό της Βενεζουέλας. 

"Αυτοί οι τρομοκράτες, οι οποίοι διέθεταν βαρύ οπλισμό , άνοιξαν πυρ εναντίον των δυνάμεων που πήγαν να τους συλλάβουν και προσπάθησαν να ανατινάξουν όχημα φορτωμένο με εκρηκτικά", ανέφερε η ανακοίνωση.  

Η σύγκρουση άφησε δύο αξιωματικούς της Εθνικής Μπολιβαριανής Αστυνομίας νεκρούς και πέντε σοβαρά τραυματίες, καθώς και αρκετούς τρομοκράτες νεκρούς ενώ πέντε συνελήφθησαν και κρατούνται. 

Επισημαίνεται επίσης, ότι οι δυνάμεις ασφαλείας δέχτηκαν επίθεση από τους τρομοκράτες κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την παράδοσή τους και τελικά τα μέλη της βίαιης ομάδας προέβαλαν ένοπλη αντίσταση.