Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Τιμητικές εκδηλώσεις για τον Τσε στη Λα Ιγέρα της Βολιβίας

Πηγή: Cubadebate.cu

Ο Κουβανός αντιπρόεδρος Ραμίρο Βαλντές απέδωσε χθες φόρο τιμής στον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα στην Λα Ιγέρα τη Βολιβίας, 50 χρόνια από το θάνατό του εκεί, συνοδευόμενος από τα παιδιά του Ηρωικού Επαναστάτη [Guerrillero Heroico]. Κατά τη διάρκεια σύντομης επίσκεψης, ο Κουβανός αξιωματούχος και τα παιδιά του Τσε έφτασαν στο μικρό σχολείο της Λα Ιγέρα, όπου πέθανε σαν χθες πριν μισό αιώνα.

Ο Βαλντές έφτασε την προηγούμενη της επετείου στη Βαγιεγκράντε και συνόδευσε τον Βολιβιανό πρόεδρο, Έβο Μοράλες, και την υπουργό Υγείας του, Αριάνα Καμπέρο, στο κλείσιμο της Έκθεσης Υγείας σε αυτή την πόλη, όπου επί δύο ημέρες περιθάλπηκαν δωρεάν περισσότεροι από τρεις χιλιάδες ασθενείς.

 
Οι Βαλντές και Μοράλες εγκωμίασαν την δουλειά της κουβανικής ιατρικής μπριγάδας στη Βολιβία, της οποίας οι συντελεστές συμμετέχουν ενεργά στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, μαζί με χιλιάδες άτομα από όλα τα μέρη του κόσμου, που έφτασδαν εκεί για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Τσε και τους συντρόφους του.

Γύρω στις 60 αντιπροσωπείες συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, και περισσότερα από 4.000 άτομα μένουν αυτές τις μέρες στο καμπ με σκηνές που δημιουργήθηκε, και σε μια από τις οποίες κοιμήθηκε και πρόεδρος Μοράλες. Η πλατεία του παλιού αεροδιαδρόμου της Βαγιεγκράντε ήταν η έδρα της κεντρικής εκδήλωσης του μεσημεριού.