Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Μεγάλη καμπάνια συγκέντρωσης οικονομικών πόρων για την Κούβα από την Ισπανία

Πηγή: Cubadebate.cu

Κινήματα αλληλεγγύης προς την Κούβα από ισπανικό έδαφος έχουν ανοίξει τραπεζικούς λογαριασμούς σε διάφορα μέρη για να υποστηρίξουν τη διαδικασία αποκατάστασης του νησιού μετά το πέρασμα του τυφώνα Ίρμα.

Περισσότερα από 11.000 ευρώ είχαν μπει μέχρι το πρωί της Παρασκευής στον πρώτο λογαριασμό που άνοιξε γι’ αυτό το σκοπό ο Βασκο-Κουβανικός σύλλογος φιλίας Euskadi-Cuba, με τη συνεργασία του μέσου Cubainformación.

Εκτός από οικονομικές εισφορές, ο σύλλογος φιλίας με την Κούβα από τη Βαλένθια θα στείλει το Δεκέμβρη κοντέινερ με διάφορα υλικά.


Τραπεζικό λογαριασμό οικονομικής ενίσχυσης άνοιξε και ο σύλλογος «Μιγέλ Ερνάντες» από το Αλικάντε ενώ σκοπεύει να στείλει και κοντέινερ με μεταλλικά φύλλα για στέγες και στρώματα.

Η Ανδαλουσιάνικη Πλατφόρμα Αλληλεγγύης με την Κούβα έχει οργανώσει για το Σάββατο το μεσημέρι γεύμα αλληλεγγύης στη Σεβίλλη ενώ άνοιξε και τραπεζικό λογαριασμό.

Τέλος, από την Καταλονία, η πλατφόρμα αλληλεγγύης με την Κούβα Defensem Cuba, που συγκεντρώνει δεκάδες οίκους φιλίας, σωματεία και συλλογικότητες, έχει ανοίξει λογαριασμό ενίσχυσης της Κούβας μετά το πέρασμα του τυφώνα Ίρμα.