Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Ο Τιμοτσένκο επέστρεψε στην Κολομβία για το συνέδριο του πολιτικού κόμματος FARC

Πηγή: Cubadebate.cu

Ο ηγέτης των Ένοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC), Ροδρίγκο Λοντόνιο, γνωστός και ως Τιμοτσένκο, επέστρεψε τη Δευτέρα στην Κολομβία για να συμμετάσχει στο ιδρυτικό συνέδριο του πολιτικού κόμματος στο οποίο θα μετεξελιχθεί η ένοπλη οργάνωση.

Η αντάρτικη ομάδα θα μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα κάτω από το όνομα Εναλλακτική Επαναστατική Δύναμη της Κολόμβιας, διατηρώντας έτσι τα ίδια αρχικά: FARC.


Ο Λοντόνιο έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι το πολιτικό κόμμα στο οποίο θα μετεξελιχθούν οι FARC "θα αγωνιστεί ώστε οι εργαζόμενοι να υπολογίζουν στην υποστήριξη του κράτους και να έχουν περισσότερες ευκαιρίες".



"Κολομβία δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι μια από τις πιο άνισες χώρες του κόσμου. Για να το αλλάξουμε αυτό, θέτουμε στη διάθεσή σας το νέο μας κόμμα", πρόσθεσε.

Οι FARC, το παλιότερο αντάρτικο στη Λατινική Αμερική, έπαυσε να είναι ένοπλο κίνημα στις 15 Αυγούστου όταν η Αποστολή του ΟΗΕ στην Κολομβία έφερε το τελευταίο κοντέινερ για την αποθήκευση των τουφεκιών και ολοκλήρωσε τη διαδικασία παράδοσης των όπλων.