Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Ανακοίνωση των FANB με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση κατά της 41ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας του Μπολιβαριανού στρατού



Οι Μπολιβαριανές Εθνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ενημερώνουν τον λαό της Βενεζουέλας και ολόκληρο τον κόσμο ότι τα ξημερώματα της Κυριακής 6 Αυγούστου, έγινε τρομοκρατική επίθεση παραστρατωτικής φύσης κατά της 41ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας του Μπολιβαριανού στρατού, που βρίσκεται στη Βαλένσια, στην πολιτεία Καραμπόμπο.

Η παραπάνω πράξη διεξήχθη από μια ομάδα εγκληματιών, ντυμένων με στρατιωτικά ρούχα, και από έναν λιποτάκτη υπολοχαγό. Οι ίδιοι απωθήθηκαν άμεσα από το προσωπικό της προαναφερθείσας μονάδας, το οποίο προέβη σε αρκετές συλλήψεις, συμπεριλαμβανομένου του παραπάνω κατώτατου αξιωματικού του στρατού. Μερίδα των εγκληματιών κατόρθωσε να περιλάβει στην κατοχή της κάποια όπλα και καταζητείται από την κρατική ασφάλεια.

Η τρομοκρατική επίθεση περιελάμβανε τη διάδοση ενός βίντεο που γράφτηκε από έναν κατώτερο αξιωματικό που πριν από τρία χρόνια απεμπολήθηκε από τον στρατό για έσχατη προδοσία και εξέγερση κι ο οποίος δραπέτευσε από τη χώρα και δέχτηλε προστασία στο Μαϊάμι, ΗΠΑ.

Οι συλληφθέντες ομολόγησαν πως είχαν προσληφθεί σ τις πολιτείες Σούλια, Λάρα και Γιαρακούι, από ενεργά μέλη της ακροδεξιάς σε συνεργασία με ξένες κυβερνήσεις.

Αυτή η επίθεση συνέβη ακριβώς αφότου ο λαός της Βενεζουέλας, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, εξέλεξε, με περισσότερες από 8 εκατομμύρια ψήφους, την Εθνική Συντακτική Συνέλευση, η οποία εγκαθιδρύθηκε την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017 και η οποία, ως έκφραση της πρωταρχικής δύναμης είναι ο κατάλληλος μηχανισμός για να διευθετήσει ειρηνικά τις διαφορές που μπορεί να υπάρχουν μεταξύ των Βενεζουελάνων.

Οι εκλογές και μόνο για τη Συντακτική Συνέλευση επέτρεψαν να επιστρέψει η αρμονία και η ειρήνη στην κοινωνία της Βενεζουέλας μετά από μια περίοδο εστιασμένης βίας ενορχηστρωμένης από εγχώριους και εξωτερικούς παράγοντες που επιδιώκουν μια ξένη επέμβαση στη Βενεζουέλα.

Η τρομοκρατική επίθεση σήμερα δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια επιχείρηση προπαγάνδας, μια φαντασιοσκοπία, μια κίνηση απελπισίας που ανήκει στα σχέδια αποσταθεροποίησης και συνεχούς συνωμοσίας, που αποσκοπούν να αποτρέψουν την παγίωση της αναγέννησης της δημοκρατίας μας.

Οι FANB παραμένουν άθικτες, ενωμένες σε μια γροθιά και πιστές στις δημοκρατικές πεποιθήσεις τους, με ανεβασμένο το ηθικό, στηρίζοντας ανιδιοτελώς τον πολίτη Νικολάς Μαδούρο Μόρος, τον Πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας βάσει συντάγματος και αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και την πρωτοβουλία του για συντακτική συνέλευση και τη μπολιβαριανή επανάσταση ως σχέδιο που επιδιώκει την ενοποίηση της ελεύθερης, κυρίαρχης και ανεξάρτητης πατρίδας.

Εμείς επιβεβαιώνουμε σθεναρά την απόρριψή μας απέναντι σε αυτήν την προσβολή που έχει σχεδιαστεί από μικρές ομάδες με κακόβουλα συμφέροντα και μικροπρεπείς απάτριδες προθέσεις. Ως εκ τούτου, ήδη ενημερώθηκε δεόντως η Γενική Στρατιωτική Εισαγγελία που θα κινήσει τη διαδικασία για να χαρακτηρίσει την πράξη αυτή ρητά ως στρατιωτικό αδίκημα

Επιβεβαιώνουμε την απόρριψη μας σε αυτού του είδους τις πράξεις βαρβαρότητας εναντίον του λαού και των θεσμών του. Αυτή ύπουλη πράξη δυναμώνει τις αρχές και τις αξίες μας. Σε καμιά περίπτωση δε θα δεχθούμε κάποιο πλήγμα στην εθνική μας κυριαρχία και ακόμα περισσότερο δε θα δεχτούμε να πληγούν τα κοινωνικά επιτεύγματα προς όφελος της πλειοψηφίας.

Τέλος κάνουμε κάλεσμα σε κάθε άντρα και κάθε γυναίκα αυτής της γης. Σαν αδέλφια που μας ενώνουν η απελευθερωτική ιστορία και οι ρίζες μας, πρέπει να βρούμε λύσεις στα προβλήματα πουτ αντιμετωπίζουμε στο πλαίσιο της νομιμότητας. Μια χώρα δεν θεμελιώνεται πάνω στη βία ή στη μνησικακία, αλλά πάνω στη δικαιοσύνη, τη συνεργασία και την κατανόηση.

¡CHÁVEZ VIVE... LA PATRIA SIGUE!
¡INDEPENDENCIA Y PATRIA SOCIALISTA...
VIVIREMOS Y VENCEREMOS!



Βλαδιμίρ Παδρίνο Λόπες
ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ