Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Η Μπολιβαριανή Κυβέρνηση απορρίπτει την επίθεση των ΗΠΑ κατά της βενεζουελάνικης δημοκρατίας


Η Κυβέρνηση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας απορρίπτει κατηγορηματικά τη νέα επίθεση της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της βενεζουελάνικης δημοκρατίας μέσω της επιβολής δήθεν μονομερών και παράνομων κυρώσεων, που παραβαίνουν το διεθνές δίκαιο, εναντίον 8 πολιτών, τους οποίους προσπαθεί να ποινικοποιήσει για τη συμμετοχή τους σε μία δημοκρατική, συνταγματική και εκπορευόμενη από την κυρίαρχη βούληση του λαού της Βενεζουέλας, διαδικασία.

Επαναλαμβάνουμε ότι αυτές οι παράνομες και παράλογες ενέργειες συνιστούν σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, δεδομένου ότι ο μοναδικός τους σκοπός είναι να καταπνίξουν την κυρίαρχη βούληση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας. Η Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι λίγο την ενδιαφέρει η δημοκρατία και η αυτοδιάθεση των λαών, όπως και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, ειδικά στο δικαίωμα ψήφου και στο να γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις του λαού.

Προσπαθεί να τιμωρήσει μερικούς πολίτες της Βενεζουέλας για τον απλό λόγο ότι προώθησαν την Εθνική Συντακτική Συνέλευση και εξελέγησαν, και θεσπίζει έτσι την πολιτική δίωξη ÂÂ κατά όλων αυτών που υπερασπίζονται τη δημοκρατική διαδικασία στη Βενεζουέλα. Αυτή η ενέργεια είναι τόσο σοβαρή, που προσπαθεί να επιβάλει κυρώσεις ακόμα και σε έναν από τους κατηγορημένους επειδή, μεταξύ άλλων, είναι αδερφός του Προέδρου Ούγκο Τσάβες Φρίας.

Όπως είχε πει ο Απελευθερωτής μας Σιμόν Μπολιβάρ στην Επιστολή της Τζαμάικα: «Το πέπλο έχει σχιστεί, έχουμε δει πια το φως και δε θέλουμε να επιστρέψουμε στο σκοτάδι. Έχουν σπάσει οι αλυσίδες. Έχουμε πια ελευθερωθεί και οι εχθροί μας επιδιώκουν να μας υποδουλώσουν ξανά».

Η Εθνική Συντακτική Συνέλευση δεν υπακούει σε καμιά ιμπεριαλιστική ή ξένη εξουσία, είναι η έκφραση της αρχικής και κυρίαρχης εξουσίας του ελεύθερου και ανεξάρτητου λαού της Βενεζουέλας και ως εκ τούτου θα συνεχίσει να ενεργεί με σκοπό να διατηρήσει το διάλογο, την ειρήνη και την αρμονία μεταξύ του λαού της Βενεζουέλας. Καμία ξένη απειλή δε θα κάνει τη Βενεζουέλα να εγκαταλείψει το δρόμο της ειρήνης, της συμμετοχικής και πρωταγωνιστικής δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης που ο λαός έχει αποφασίσει να ακολουθήσει. Ποτέ δε θα αναγνωρίσουμε αυτή την επίθεση.

Η Εθνική Συντακτική Συνέλευση θα κατευθύνει την εθνική ζωή μέσα από την ενίσχυση του διαλόγου και της συνταγματικής κατανόησης προς το συμφέρον της ειρήνης και της εθνικής ανεξαρτησίας. Έχουμε γράψει μια νέα σελίδα δόξας στη δική μας ιστορία, της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης.  

Καράκας, 9 Αυγούστου 2017