Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Η Κριστίνα Φερνάντες προηγείται στην πρόθεση ψήφου για τις προκριματικές εκλογές στην Αργεντινή


Πηγή: Telesurtv.net

Η πρώην πρόεδρος της Αργεντινής και υποψήφια γερουσιαστής, Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρσνερ, διεύρυνε το ποσοστό πρόθεσης ψήφου σε 34,4%, έναντι 30,3% του υποψήφιου του κυβερνητικού κόμματος Cambiemos, Εστέμπαν Μπούλριχ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Κέντρο Μελετών Δημόσιας Γνώμης (CEOP), εν όψει των προκριματικών εκλογών της 13ης Αυγούστου.


Στην τρίτη θέση με 18,7%, ο βουλευτής και υποψήφιος γερουσιαστής Σέρχιο Μάσα, ηγέτης του «Ανανεωτικού Μετώπου» (Frente Renovador), χρειάζεται τουλάχιστον 20% για να περάσει στο β’ γύρο των γενικών εκλογών της 22ης Οκτώβρη.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο υποψήφιος γερουσιαστής με το Μέτωπο Δικαιοσύνης (Frente Justicialista), Φλορένσιο Ραντάτσο, με πρόθεση ψήφου 5,4%.

Το μέτωπο της Αριστεράς (Frente de Izquierda – FIT) ακολουθεί με 2,7%, όπως αναφέρει η έρευνα που βασίστηκε σε τηλεφωνική δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εφημερίδα Página 12.

Ο κοινωνιολόγος Ρομπέρτο Μπάκμαν ισχυρίστηκε ότι η «η Κριστίνα Κίρσνερ παραμένει επικεφαλής στην πρόθεση ψήφου γιατί μεταξύ των σημερινών υποψηφίων είναι αυτή που διατηρεί έναν από τους καλύτερους δείκτες θετικής εικόνας, με 41,1%». Επιπλέον, είπε ότι η Κριστίνα έχει ένα αποφασιστικό σημείο υπέρ της, με δεδομένο ότι το 71,5% της ανιπολίτευσης έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν γι’ αυτήν, καθώς θεωρούν ότι αντιπροσωπεύει τη μοναδική εναλλακτική για να βάλει φρένο στις συνέπειες της εφαρμογής του σημερινού οικονομικού μοντέλου που εκπροσωπεί η κυβέρνηση του Μαουρίσιο Μάκρι.