Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

O πρώην πρόεδρος της Παραγουάης Φερνάντο Λούγο ανέλαβε την προεδρία του Κονγκρέσου της χώρας του


O πρώην πρόεδρος της Παραγουάης Φερνάντο Λούγο του Μετώπου “Guasú”, ανέλαβε σήμερα επίσημα την προεδρία του Κογκρέσου της χώρας του. 
   Ο Λούγο αντικατέστησε τον Ρομπέρτο Ασεβέτο του κόμματος “Liberal”, ο οποίος δεν παραβρέθηκε στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων του νέου προέδρου. 
   Ο Λούγο  θα προεδρεύει με αντιπροέδρους τους γερουσιαστές Χόρχε Οβιέδο Μάτος, του συντηρητικού σχηματισμού Unace (α αντιπρόεδρο) και τον Μπλάς Γιάνο (β αντιπρόεδρο) του κόμματος “Liberal”.

H τελετή πραγματοποιήθηκε υπό την εποπτεία της Προεδρίας της Γερουσίας και την παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή της Δημοκρατίας Ενρίκε Γκαρσία κια την παρουσία της ανώτερης αξιωματούχου της κυβέρνησης Μάρτα Ναρβάχα.

O Λούγο δήλωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο κοινωνικό δίκτυο twitter ότι θα συνεχίσει να επιδιώκει “αυτό που ο λαός θέλει, περιμένει και του αξίζει”.

Σε ένα βίντεο από την τελετή που μεταδόθηκε στο ίδιο κοινωνικό δίκτυο, ο νέος πρόεδρος του Κογκρέσου δήλωσε ότι “Πρόκειται για μια μεγάλη πρόκληση, δεν θα είναι εύκολο, αλλά ούτε και αδύνατον”.