Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Το Εθνικό Μέτωπο Αγώνα της Εργατικής Τάξης (FNLCT) της Βενεζουέλας απορρίπτει την λεγόμενη πανεθνική απεργία και καλεί σε υπεράσπιση των κατακτήσεων του λαού

Επιδιώκουν πραξικόπημα, εμφύλιο πόλεμο ή ξένη επέμβαση



Καράκας, 19 Ιουλίου , Tribuna Popular, TP - Το Εθνικό Μέτωπο Αγώνα της Εργατικής Τάξης (FNLCT) της Βενεζουέλας απορρίπτει την ανεύθυνη έκκληση για «εθνική απεργία ή γενική απεργία» που κάνουν οι πολιτικοί της δεξιάς αντιπολίτευσης προκειμένου να επιτύχουν ένα πραξικόπημα, εμφύλιο πόλεμο ή ξένη επέμβαση.


Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να μην ακολουθήσουν αυτό το κάλεσμα, που αποτελεί μέρος ενός αντιδημοκρατικού – αντεθνικού σχεδίου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, όπως αποδεικνύει και η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα Συμβούλια των Εργαζομένων, τα μέτωπα, τα κινήματα και τα ρεύματα της εργατικής τάξης της Βενεζουέλας να μην ενδώσουν στον εκβιασμό της βίας και της φασιστικής τρομοκρατίας και να κάνουν μια έντονη καμπάνια στους χώρους εργασίας και στους δρόμους για να ηττηθεί η προσπάθεια να παραλύσει η χώρα, με σκοπό (υποτίθεται )πατριωτικό και (τελικά) αποσταθεροποιητικό.

Όλο αυτό το σχέδιο είναι εναντίον του εργαζόμενου λαού και υπέρ των μεγάλων καπιταλιστών, ιδιαίτερα των Βορειοαμερικάνων και των Ευρωπαίων, οι οποίοι το μόνο που εποφθαλμιούν είναι οι στρατηγικοί πόροι της χώρας μας και η διάλυση των εργασιακών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων του λαού.

Γι αυτό πρέπει να αγωνιστούμε και να εργαστούμε σκληρά για να πάρει η εργατική τάξη και ο εργαζόμενος λαός γενικότερα την εθνική ηγεσία, μπροστά στην αποτυχία του ρεφορμισμού και μπροστά στην φασιστική – ιμπεριαλιστική απειλή. Με αυτό τον σκοπό καλούμε σε συμμετοχή στην διαδικασία της Συντακτικής Συνέλευσης και στην υποστήριξη των πιο συνεπών επιλογών από το εργατικό, αγροτικό και επαναστατικό λαϊκό κίνημα.