Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

6 νεκρούς άφησε η αποτυχημένη γενική απεργία – πραξικόπημα της δεξιάς στη Βενεζουέλα


Η άκρα δεξιά της Βενεζουέλας επέλεξε και πάλι την βία ως προπέτασμα καπνού για την αποτυχία της απεργίας που προκήρυξε την Πέμπτη 20 Ιουλίου. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Λαϊκής Εξουσίας Εσωτερικών, Δικαιοσύνης & Ειρήνης, ο 23χρονος Αντρές Ουσγκατέκι έχασε τη ζωή του στην συνοικία Ισαμπελίτα της περιφέρειας Καραμπόμπο, από αυτοσχέδιο εκρηκτικού μηχανισμό στη διάρκεια βίαιης διαδήλωσης της Βενεζολάνικης δεξιάς. 


Ο νεαρός άνδρας σκοτώθηκε κατά την προσπάθειά του να εκτοξεύσει εκρηκτικό μηχανισμό κατά των ανδρών της Μπολιβαριανής Εθνικής Φρουράς (GNB), όταν τραυματίστηκε στο στήθος και και πέθανε αμέσως μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Η δεξιά επιχείρησε και χθες να σταματήσει την κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετά μεγάλους οδικούς άξονες στήνοντας οδοφράγματα. Σε αυτή την διαδικασία έχασαν τη ζωή τους οι Ρόνει Τεχέρα, 24 ετών και Έουρι Ουρτάδο, 34 ετών, σε ένα οδόφραγμα στην Σάντα Εουάλια της περιοχής Λος Τέκες, όταν χτυπήθηκαν από πυροβόλο όπλο κάτω από ανώμαλες συνθήκες, γεγονός που διερευνάται από τις αρχές.

Ο Μανουέλ Κεμάδο, υπουργός Οικισμού της Λαϊκής Εξουσίας, ανέφερε ότι ο Βίκτωρ Μάρκες, 35 ετών,σκοτώθηκε όταν μια ομάδα βίαιων διαδηλωτών επιτέθηκε στην έδρα του υπουργείου στη Ζούλια, προκαλώντας ζημιές στον πρώτο και δεύτερο όροφο της έδρας του υπουργείου. Ο νεαρός εγκλωβίστηκε από τις φλόγες και τον καπνό και πήδηξε στο κενό και όπως έδειξε η νεκροψία, πέθανε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Οι αρχές ερευνούν επίσης τον θάνατο ενός ανήλικου 15 ετών, στη διάρκεια διαδήλωσης της δεξιάς στις 20 Ιουλίου στην συνοικία Παλόμα της περιφέρειας Ζούλια. Ο νεαρός δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί.

Ο γραμματέας δημόσιας τάξης της περιφέρειας Ζούλια, Μπιάγιο Παρίσι, ανακοίνωσε επίσης ότι 2 γυναίκες πέθαναν από ηλεκτροπληξία βόρεια της πρωτεύουσας της περιφέρειας, κατά την διάρκεια λεηλασίας σούπερ μάρκετ, όταν ήρθαν σε επαφή με καλώδια υψηλής τάσης μέσα στο σούπερ μάρκετ.