Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Ο Έβο Μοράλες εύχεται στον Ραούλ Κάστρο για τα γενέθλια του

Πηγή: radiohc.cu

Ο αρχηγός του κράτους της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, ευχήθηκε χθες στον Κουβανό πρόεδρο, Ραούλ Κάστρο, με την ευκαιρία των 86ων γενεθλίων του, με μήνυμα που δημοσίευσε στο Twitter:

"Αδελφε Ραούλ: Ευχές για τα γενέθλια σου. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να εργαζόμαστε για την κληρονομιά του Φιντέλ", έγραψε ο πρόεδρος της Βολιβίας στο λογαριασμό του @evoespueblo.


Ο Ραούλ Κάστρο γεννήθηκε στις 3 Ιούνη του 1931 στον οικισμό Μπιράν, στη σημερινή επαρχία του Ολγκίν.

Συμμετείχε στην ομάδα των νέων, υπό την ηγεσία του Φιντέλ Κάστρο, που στις 26 Ιούλη του 1953 επιτέθηκαν στο στρατώνα Μονκάδα και συμμετείχε στην εκστρατεία του πλοιαρίου Γκράνμα που αποβιβάστηκε στις 2 Δεκέμβρη του 1956 στην Ακτή Λας Κολοράδας για τον ένοπλο αγώνα κατά της δικτατορίας του Φουλχένσιο Μπατίστα.

Μετά τον θρίαμβο της Επανάστασης, το 1959, ο Ραούλ Κάστρο ανέλαβε διάφορα καθήκοντα, μεταξύ αυτών του Στρατιωτικού Αρχηγού της επαρχίας του Οριέντε και του υπουργού των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων.
 
Στις 24 Φλεβάρη του 2008, ο Αρχηγός του Στρατού Ραούλ Κάστρο εξελέγη πρόεδρος των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών της Κούβας.