Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Ο Τραμπ συνεχίζει το αντικουβανικό του τροπάρι

Πηγή: cubadebate.cu

Ο πρόεδρος των Hνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, υποσχέθηκε την προηγούμενη Τετάρτη να πολεμήσει κατά της «τυραννίας του κομμουνισμού» που κατά τη γνώμη του εφαρμόζεται στο νησί της Κούβας.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πολεμήσουν κατά της τυραννίας του κομμουνισμού», δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας σε υποστηρικτές του στην πολιτεία της Αϊόβα.

Ο Τραμπ, ο οποίος ξανάρχισε τις δράσεις κατά της Κούβας, επανέλαβε το ενδιαφέρον του να καταργήσει τις συμφωνίες που έγιναν από τον προηγούμενο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.


«Το γεγονός βασίζεται στο ότι η συμφωνία με την Κούβα είναι κακή», δήλωσε ο Τραμπ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ «μιας συμφωνίας πολύ καλύτερης».

Η πρωτοβουλία που ανακοινώθηκε από τον Τραμπ στις 16 Ιουνίου, επιβεβαιώνει τη συνέχιση του οικονομικού αποκλεισμού στην Κούβα και ενισχύει τους περιορισμούς στις εμπορικές συμφωνίες με επιχειρήσεις συνδεόμενες με αρχές της Αβάνας, ενώ επιπλέον απαγορεύει τα ταξίδια για ειδικούς λόγους στο νησί.

Διάφορες χώρες του κόσμου, ιδιαίτερα στην αμερικανική ήπειρο, έχουν καταδικάσει τα μέτρα που έχει πάρει ο Τραμπ και έχουν ταχθεί υπέρ του «ξεπαγώματος» που άρχισε η προηγούμενη βορειοαμερικανική διοίκηση.