Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Νέος Υπ. Εξωτερικών της Βενεζουέλας ο Σαμουέλ Μονκάδα


Samuel Moncada
Πηγή: Telesurtv.net

Ο Σαμουέλ Μονκάδα είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων της Βενεζουέλας, όπως ανακοίνωσε την προηγούμενη Τετάρτη ο πρόεδρος της χώρας Νικολας Μαδούρο, ο οποίος τον επέλεξε για αντικαταστάτη της Ντέλσι Ροντρίγκες.

Ο Μονκάδα ήταν έως τώρα πρέσβης της Βενεζουέλας στο Διαρκές Συμβούλιο του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) και επικεφαλής της Προεδρικής Επιτροπής στο Κίνημα των Αδεσμεύτων. Προηγουμένως είχε χρηματίσει υφυπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων για τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, πρέσβης της Βενεζουέλας στον ΟΗΕ και πρέσβης στο Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας.


Γιός στρατιωτικού, ο Μονκάδα ήταν επίσης υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης (2004-2006) και διευθυντής της Σχολής Ιστορίας του Κεντρικού Πανεπιστημίου της Βενεζουέλας (UCV).
 

Η προκάτοχός του στο υπουργείο Εξωτερικών, Ντέλσι Ροντρίγκες, κατείχε αυτή τη θέση από το Δεκέμβρη του 2014 και παραιτήθηκε – όπως υποχρεώνει ο νόμος – για να παρουσιαστεί ως υποψήφια και συντάκτρια του νέου συντάγματος στην Συντακτική Εθνοσυνέλευση που συγκάλεσε ο πρόεδρος Μαδούρο.