Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Πληρωμένοι δολοφόνοι της δεξιάς σκότωσαν στο Καράκας πρώην μέλος του ΜΙR της Χιλής



Δολοφονήθηκε στο Καράκας ο χιλιανός Χοσέ Ροντρίγκο Μουνιόζ Αλκολάδο, πρώην μέλος του MIR- EGP, γνωστός με το ψευδώνυμο Chico Alejo.

Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από την Βενεζουέλα, όπου η βία της αντιπολίτευσης συνεχίζει να προκαλεί θανάτους και τραυματισμούς, ο “Chico” γευμάτιζε μαζί με ένα άλλο άτομο σε εστιατόριο σε κεντρική λεωφόρο του Καράκας. Μαζί τους μπήκαν στο εστιατόριο δύο άλλα άτομα που κάθισαν σε κοντινό τραπέζι και αφού πέρασαν δύο ώρες περίπου, πλησίασαν στο ταμείο για να πληρώσουν τον λογαριασμό και ξαφνικά έβγαλαν όπλα και πυροβόλησαν προς το τραπέζι που καθόταν ο chico και ο φίλος του και στη συνέχεια διέφυγαν με μοτοσυκλέτα. Αυτή την πληροφορία έδωσαν αυτόπτες μάρτυρες και η αστυνομία.

Ο χιλιανός αγωνιστής δέχτηκε μία σφαίρα στο αριστερό ζυγωματικό που προκάλεσε ακαριαία τον θάνατό του. Την Πέμπτη, η οικογένεια και οι σύντροφοί του, έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες στο νεκροτομείο του Καράκας.

Αυτή η ιστορία έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας πληρωμένης δολοφονίας, πράγμα που θα αποκαλύψουν εν καιρώ οι έρευνες που διεξάγονται, οι οποίες ωστόσο στο πλαίσιο της βίας που προκαλείται από την φασιστική αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα και δεν θα είναι εύκολο να ολοκληρωθούν.