Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Ελεύθεροι σκοπευτές και πιστολέρο σε διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης, καταγγέλει η εισαγγελία της Βενεζουέλας

Πηγή: Telesurtv.net

Ο δημόσιος κατήγορος, Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ, κατήγγειλε την παρουσία ελεύθερων σκοπευτών και οπλοφόρων στις διαμαρτυρίες της βενεζολάνικης αντιπολίτευσης, της οποία η βία έχει αφήσει 38 νεκρούς και πάνω από 700 τραυματίες.

Ο Σάαμπ ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Σώμα Επιστημονικών, Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών να εμβαθύνουν στις έρευνες για να συλλάβουν τους ελεύθερους σκοπευτές και ενόπλους που «με εγκληματική μανία έχουν διεισδύσει σε διαδηλώσεις για να προκαλέσουν θύματα, να εξουδετερώσουν τις πορείες και να βυθίσουν στο πένθος το έθνος».


Ο αξιωματούχος ανέφερε τις περιπτώσεις των βενεζολάνων που δολοφονήθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές και πιστολέρο κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης σε διάφορες πολιτείες της χώρας: τον λοχία Niumar San Clemente (Μιράντα), τους Bryan Principal (Λάρα), Carlos Moreno, Armando Cañizales, Juan Pernatele και Miguel Castillo (Καράκας), Jesús Sulbarán, Luis Alberto Márquez και Anderson Dugarte (Μέριδα), Renzo Rodríguez (Μπαρίνας) και την Paola Ramírez (Τάτσιρα).

Από αυτές τις 11 δολοφονίες, έχει συλληφθεί μόνος ο δράστης της δολοφονίας της Πάολα Ραμίρες, 23 ετών, η οποία πέθανε στις 19 Απρίλη κοντά στην πλατεία Λας Παλόμας στην πολιτεία Τάτσιρα. Το Υπουργείο Εσωτερικών συνέλαβε στον Ιβάν Αλέξις Περνία Ντάβιλα, 31 ετών, για τα εγκλήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση πρώτου βαθμού και παράνομη μεταφορά πυροβόλου όπλου.

Ο πιο πρόσφατος θάνατος είναι του νεαρού Μιγέλ Φερνάντο Καστίγιο, 27 ετών, ο οποίος δολοφονήθηκε με μεταλλική σφαίρα 2 εκατοστών που εκτοξεύτηκε από αυτοσχέδιο όπλο. Το γεγονός συνέβη την Τετάρτη 10 Μαΐου στη συνοικία Λας Μερσέδες του Καράκας, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας της αντιπολίτευσης.

Σε συνέντευξη στο Russia Today, ο στρατηγός Βλαδιμίρ Παδρίνο Λόπες, υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας, διαβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας δεν χρησιμοποιούν πυροβόλα όπλα στις διαδηλώσεις, και ότι αυτό ήταν μια πρακτική του παρελθόντος.