Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Η Εργατική Πρωτομαγιά στην Αβάνα

Πηγή: Cubadebate.cu

Από τις 7.30 το πρωί ξεκίνησαν σήμερα οι εκδηλώσεις για την Διεθνή Ημέρα των Εργατών στην Πλατεία της Επανάστασης Χοσέ Μαρτί στην Αβάνα, παρουσία του προέδρου των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών, Ραούλ Κάστρο Ρους.

Μαζί με τον κουβανό πρόεδρο ήταν ο πρώτος αντιπρόεδρος, Μιγέλ Ντίας Κανέλ, ο πρόεδρος των Σεϋχελλών, Ντάνι Φορ, και ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Μαυρίκος, μεταξύ άλλων προσωπικοτήτων. Το παρών έδωσαν επίσης 1.600 εκπρόσωποι 349 συνδικαλιστικών οργανώσεων από 86 χώρες.


Η πορεία ξεκίνησε με τα λόγια του Ουλίσες Γκουιλάρτε ντε Νασιμέντο, μέλους του ΠΓ του ΚΚ Κούβας και γενικού γραμματέα της Κεντρικής (συνομοσπονδίας) Εργατών, ο οποίος κάλεσε να συνεχίσουν σύμφωνα με τις ιδέες του πρώτου κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο, καταδίκασε τον αποκλεισμό κατά της Κούβας και την παράνομη κατοχή της ναυτικής βάσης του Γκουαντάναμο, και επανέλαβε την υποστήριξη της Κούβας προς το λαό της Βενεζουέλας απέναντι στην βίαιη επίθεση της αντιπολίτευσης.

Στην πορεία εκτός από τις πολυάριθμες κουβανικές σημαίες ξεχώρισαν πολλά πλακάτ με τη μορφή του Φιντέλ και ένα μεγάλο πανό με το σύνθημα «Δύναμή μας είναι η ενότητα».

Ο φετινός εορτασμός ήταν αφιερωμένος στις νέες γενιές, που φέτος γιορτάζουν τα 55 χρόνια της Ένωσης Νέων Κομουνιστών (UJC).













Foto: L Eduardo Domínguez/ Cubadebate