Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

35 νεκρούς και 717 τραυματίες μέσα σε ένα μήνα άφησε στη χώρα η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα

Foto: Carlos Garcia Rawlins/ Reuters
Σε 35 νεκρούς και 717 τραυματίες έχει φτάσει ο αριθμός των θυμάτων στη Βενεζουέλα, ως αποτέλεσμα της βίας που προκαλείται στις διαδηλώσεις από ακροδεξιές ομάδες της αντιπολίτευσης, επιβεβαίωσε σήμερα (5/7) η εισαγγελία της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 18 από τους θανάτους αναφέρθηκαν στην μητροπολιτική περιοχή του Καράκας, 6 στις περιφέρειες Καραμπόμπο, 5 στη Λάρα, 2 στην Μέριδα και στη Μιράντα και 1 στη Μπαρίνα και στην Τατσίρα.

Από αυτούς 4 ήταν ανήλικοι, 1 υπάλληλος της Μπολιβαριανής Εθνικής Φρουράς και ένας υπάλληλος της τοπικής αστυνομίας στην περιφέρεια Καραμπόμπο.


Από τους 717 τραυματίες, 357 αναφέρθηκαν για γεγονότα που σχετίζονται με το κοινό έγκλημα, 357 από την διεύθυνση Βασικών Δικαιωμάτων και 31 από την Διεύθυνση Οικογενειακής Προστασίας.


Σύμφωνα με την έκθεση, από αυτά τα γεγονότα 152 άτομα έχουν συλληφθεί και κρατούνται και για 18 έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και αναζητούνται.

Η διαλεύκανση αυτών των εγκλημάτων έχει ανατεθεί στους περιφερειακούς εισαγγελείς του Καράκας και της περιφέρειας Λάρα, που συντονίζουν τη δράση των ερευνητών και ειδικών των εγκληματολογικών μονάδων ενάντια στην παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Επίσης, συνεργάζονται οι διευθύνσεις του Ερευνητικού, Επιστημονικού, Ποινικού και Εγκληματολογικού Σώματος (CICPC).

Οι εισαγγελείς και οι ειδικοί έχουν μεταβεί στις περιοχές που έλαβαν χώρα τα γεγονότα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις έρευνες και να συλλέξουν αποδεικτικά στοιχεία με σκοπό να προσδιοριστούν οι συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες.
(Ειδησεογραφικό Πρακτορειο Prensa Latina)