Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Οι εκπαιδευτικοί της Κολομβίας καταγγέλλουν ότι ο μισθός τους παραμένει ίδιος από το 2016



Οι εκπαιδευτικοί της Κολομβίας καταγγέλλουν ότι ο μισθός τους παραμένει στα ίδια επίπεδα, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρχών ότι έχουν γίνει οι νόμιμες μισθολογικές αναπροσαρμογές.

Όπως δήλωσε ο Ντiέγο Ετσεβερί, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της επαρχίας Αντιόχεια (Adida), τόσο ο υπουργός Οικονομικών όσο και ο πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος έχουν επαναλάβει πολλές φορές ότι δεν υπάρχει προϋπολογισμός για την εκπλήρωση των προβλεπόμενων από τις συμβάσεις υποχρεώσεων.


Κανένας εκπαιδευτικός δεν έχει πάρει την αύξηση 7% που δόθηκε το 2015 σε όλους τους εργαζόμενους της Κολομβίας, γι' αυτό αποφάσισαν να ξεκινήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις και παράλληλα ενημερωτικές συναντήσεις με τους γονείς και κηδεμόνες, ειδικότερα στην πόλη Αμπεχοράλ της επαρχίας Αντιόχεια.

Οι εκπαιδευτικοί δεν ζητούν μόνο μισθολογικές αυξήσεις, αλλά επίσης και πολιτική για την δημόσια εκπαίδευση, καθώς όπως επεσήμανε ο Ετσεβερί, οι υλικοτεχνικές υποδομές, η κατάρτιση των εκπαιδευτικών και οι αντίστοιχες δαπάνες για την εκπαίδευση “είναι πολύ επισφαλείς”.

Την Δευτέρα, οι εκπαιδευτικοί της επαρχίας θα ταξιδέψουν στην πόλη Μεντεγίν και την Τρίτη θα βρεθούν στην μεγάλη κινητοποίηση στην πρωτεύουσα, στην λεγόμενη “μεγάλη κατάληψη της Μποκοτά”.