Κυριακή 30 Απριλίου 2017

H Βενεζουέλα αποχωρεί από τον ΟΑΚ και έρχεται σε ρήξη με τον ιμπεριαλιστικό παρεμβατισμό


Ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο επιβεβαίωσε ότι η χώρα του θα αποχωρήσει από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) για να δώσει τέλος στις καταχρηστικές παρεμβάσεις και στην παραβίαση της νομιμότητας.

Έκανα ένα γιγαντιαίο βήμα για να σπάσουμε τον ιμπεριαλιστικό παρεμβατισμό”, δήλωσε ο Νικολάς Μαδούρο, αναφερόμενος στην αποχώρηση της χώρας του από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών μπροστά στην συνεχιζόμενη επιθετικότητα και τις παρεμβάσεις.

Αυτή η 26η Απριλίου , δήλωσε ο πρόεδρος, είναι μια ημέρα αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας για την Βενεζουέλα, το λίκνο των Απελευθερωτών θα νικήσει τα σχέδια παρέμβασης και αυτό θα γίνει σεβαστό.

Ο Μαδούρο επανέλαβε την ανακοίνωση που έκανε η υπουργός Εξωτερικών Ντέλσυ Ροντρίγκες, για την έναρξη από αυτή την Πέμπτη της διαδικασίας αποχώρησης από τον ΟΑΚ, με μια επιστολή – καταγγελία που κατέθεσε στον οργανισμό.

Η απόφαση της αποχώρησης πάρθηκε λόγω της σύγκλησης την Πέμπτη του Μόνιμου Συμβουλίου με θέμα συζήτησης την Βενεζουέλα, χωρίς την έγκριση της χώρας.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται στα πλαίσια εξαναγκασμού ενάντια στα Κράτη και παραβιάζει τα άρθρα 1, 19 & 20 της Χάρτας του ΟΑΚ”, δήλωσε ο αντιπρόσωπος της Βενεζουέλας στον οργανισμό Σαμουέλ Μονκάδα.

Στην συνάντηση, πάρθηκε επιπλέον η απόφαση να συγκληθεί συμβουλευτική σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών για να συνεχίσουν τη συζήτηση πάνω στα εσωτερικά ζητήματα της Βενεζουέλας.

Είμαστε αντίθετοι σε αυτό το παρεμβατικό και παράνομο ψήφισμα. Η κυριαρχία της Βενεζουέλας περιφρουρείται σε όλες τις περιστάσεις, δήλωσε ο Μονκάδα.

“Η Μπολιβαριανή Επαναστατική Βενεζουέλα του Τσάβες, θα συνεχίσει την πορεία της προς την πραγματική ανεξαρτησία και κανείς δεν θα μας σταματήσει”, δήλωσε μέσω του λογαριασμού του στο τουίτερ, ο Νικολάς Μαδούρο.