Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

To Kομμουνιστικό Κόμμα του Εκουαδόρ επαναβεβαιώνει την υποστήριξή του στην “Revolución Ciudadana”



Kίτο, 15 Μάρτη (Prensa Latina) - To Kομμουνιστικό Κόμμα του Εκουαδόρ (Partido Comunista Ecuadoriano -PCE) , επαναβεβαίωσε σήμερα την υποστήριξή του στην συνέχιση της Επανάστασης των Πολιτών και στα επιτεύγματά μιας δεκαετίας και γι αυτό υποστηρίζει την προεδρική υποψηφιότητα του κυβερνητικού κινήματος " Συμμαχία η Χώρα", Λενίν Μορένο.
    “Ο λαός πρέπει να γνωρίζει ότι η πραγματική αριστερά είναι με την πολιτική διαδικασία που προωθεί ο πρώην αντιπρόεδρος Λενίν Μορένο”, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου στην έδρα της ΚΕ στην πρωτεύουσα Κίτο ο γενικός γραμματέας του κόμματος.




Όπως τόνισε, καμιά αριστερά όσο δημοκρατική και κοινωνική και να είναι, δεν μπορεί να υποστηρίζει ένα νεοφιλελεύθερο οικονομικό σχέδιο, σαν κι αυτό που προωθεί ο Γκιγιέρμο Λάσο, ο άλλος υποψήφιος, για την προεδρία του συνασπισμού της αντιπολίτευσης CREO SUMA.

Σε αυτό το πνεύμα, καταδίκασε την θέση της “Poder Popular” (Λαϊκή Εξουσία) αυτοπροσδιορίζεται ως αυτού του τύπου κοινωνικό κίνημα, αλλά θα ευνοήσει τον Λάσο στις κάλπες.

“Αυτή δεν είναι η αληθινή, πραγματική, επαναστατική αριστερά, αφού σε όλη την ιστορική της πορεία έχει συνδεθεί με όλες τις κυβερνήσεις, σε μια λογική να πάρει κάτι σε αντάλλαγμα για την υποστήριξή της”, δήλωσε.

Επεσήμανε επίσης, ότι κάποιες φωνές επιδιώκουν να ενώσουν τους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των πολιτών και του λαού με την νεοφιλελεύθερη δεξιά και “αυτό δεν θα γίνει ποτέ”.

Το PCE είναι μία από τις πολιτικές οργανώσεις που δουλεύει στις κοινότητες πόρτα-πόρτα, για να εξηγήσει τα δύο πολιτικά προγράμματα που αντιπαρατίθενται στις επερχόμενες επαναληπτικές εκλογές στις 2 Απρίλη.

Παράλληλα με την υποστήριξη στον πρώην αντιπρόεδρο, προετοιμάζουμε το Έκτακτο Συνέδριο του κόμματος τις πρώτες μέρες του Μάη. Κάνουμε τώρα το Συνέδριο, γιατί είναι η κατάλληλη στιγμή για να συζητήσουμε τις εναλλακτικές λύσεις για τη χώρα μας και το ρόλο του PCE στη νέα κυβέρνηση που θα βγάλουν οι κάλπες του Απρίλη, δήλωσε ο Αλμέιδα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Prensa Latina.