Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Διαδικτυακή καμπάνια υπέρ της εκλογής του Λενίν Μορένο στο Εκουαδόρ


Lenín Moreno Garcés
Πριν λίγες μέρες αναρτήθηκε η παρακάτω έκκληση στην ιστοσελίδα του Δικτύου Διανοουμένων και Καλλιτεχνών στην Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας (REDH), ενόψει του β’ γύρου των προεδρικών εκλογών στο Εκουαδόρ στις 2 Απρίλη. Το μεταφράζουμε και το αναπαράγουμε.


Αγαπητοί φίλοι επαναστάτες του κόσμου,

Σας γράφουμε για να σας ζητήσουμε να ενωθείτε σ’ αυτό το σκοπό, υπερασπιζόμαστε τις αξίες στο Εκουαδόρ, βρισκόμαστε σε ένα δεύτερο εκλογικό γύρο, ο επαναστάτης υποψήφιος Λενίν Μορένο Γκαρσές [Lenín Moreno Garcés] και ο υποψήφιος της αυτοκρατορίας Γκιγιέρμο Λάσο [Guillermo Lasso].

Χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για να υπογράψετε το συνημμένο έγγραφο στηρίζοντας αυτή την επαναστατική διαδικασία του Εκουαδόρ, αγωνιζόμαστε κατά της δυσφήμισης και των ύβρεων, αγωνιζόμαστε εναντίον των δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εταιρίες σε φορολογικούς παραδείσους, αγωνιζόμαστε εναντίον του μεγάλου μονοπωλίου της ενημέρωσης.
 
Δηλώστε την υποστήριξή σας στο leninmorenotodo35@gmail.com

Ζητάμε με τον ποιο επαναστατικό δυνατό τρόπο να προωθήσετε και να υποστηρίξετε τον υποψήφιο της Alianza País Λενίν Μορένο Γκαρσές απ’ όλα τα μέσα της «μεγάλης πατρίδας» και του κόσμου.

Καθορίζουμε το μέλλον μας αυτή τη 2η του Απρίλη.

Όλοι μαζί για τον Λενίν Μορένο!



Ο Λενίν Μορένο είναι το μέλλον του Εκουαδόρ

Την προσεχή Κυριακή 2 του Απρίλη θα αντιπαρατεθούν δύο αντίθετα οράματα για τον κόσμο: ένα που κοιτάζει το μέλλον, με αισιοδοξία και ελπίδα, και άλλο που αντ’ αυτού σχεδιάζει μια επιστροφή στο παρελθόν, με αρνητικές και οπισθοδρομικές προτάσεις. Δεν είναι ώρα ούτε για αμφιβολίες ούτε για ασάφειες· η εκλογή είναι καθαρή και τελική απέναντι στο Εκουαδόρ που επιθυμούμε για μας και για τα παιδιά μας.

Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι η χώρα μας πρέπει να συνεχίσει στον προοδευτικό δρόμο που εγκαινίασε πριν 10 χρόνια ο πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα. Σήμερα η «Επανάσταση Πολιτών» [Revolución Ciudadana] βρίσκει στον Λενίν Μορένο τον ηγέτη τον ικανό να εξασφαλίσει, σ’ αυτή τη νέα φάση θεμελίωσης, όλα τα πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά επιτεύγματα που έχουν κερδηθεί, καθώς επίσης και να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις νέες προκλήσεις και να υπερνικήσει τις νέες απειλές.

Ο αντίπαλος της δεξιάς, Γκιγιέρμο Λάσο, εκφράζει το χειρότερο του εθνικού παρελθόντος. Ένα παρελθόν που έχει σημαδευτεί από την κρίση, την αστάθεια, την διαφθορά, τη βία, το ξερίζωμα και την ανασφάλεια. Η τραπεζική αργία, η υποτίμηση, η σύνδεση με το δολάριο, η φτώχεια, η ανεργία, η μετανάστευση συνοψίζουν τις βασικές εκφράσεις μιας δεξιάς που σήμερα προσπαθεί να επιστρέψει στην εξουσία με μια από τις πιο ζοφερές μορφές της, που παρά τις αποτυχίες της θέλει να εμφανιστεί ως τίμια, αποτελεσματική και επιτυχημένη.

Τι επιτυχίες θα μπορούσε να παρουσιάσει ένας τραπεζίτης ο οποίος κατά τη διάρκεια της Τραπεζικής Αργίας, και σε συνέργια με την παλιά και διεφθαρμένη πολιτική εξουσία, ανέβασε τη φτώχεια στο 70%, μείωσε το βασικό μισθό κατά 40%, αύξησε την ανεργία και την υποαπασχόληση σχεδόν 35% και έφερε τη μαζική μετανάστευση περισσότερων από ένα εκατομμύριο συμπατριωτών μας;

Όσοι απορρίπτουμε αυτή την επιστροφή στο πιο σκοτεινό παρελθόν, έχουμε σήμερα στον Λενίν τον υποψήφιο που μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον για όλους, ένα μέλλον που άρχισε να φτιάχνεται από την Κυριακή 19 Φλεβάρη, όταν όλοι μαζί γιορτάσαμε τη νίκη στις προεδρικές εκλογές, λαμβάνοντας πάνω από ένα εκατομμύριο ψήφους περισσότερες από τον Λάσο, την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση και έναν τεράστιο θρίαμβο στο λαϊκό δημοψήφισμα για τους φορολογικούς παραδείσους.

Σ’ αυτό το δεύτερο γύρο θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον Λενίν γιατί είναι ο μοναδικός υποψήφιος ικανός να νικήσει το νεοφιλελευθερισμό και τις πιο καθυστερημένες εκφράσεις του. Γιατί μπορεί να συνεχίσει τη διαδικασία ανανέωσης και κοινωνικής ανάπτυξης που ξεκίνησε πριν 10 χρόνια, εντάσσοντας σ’ αυτό το στόχο όλες τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις του Εκουαδόρ. Γιατί έχει σοβαρά δεσμευτεί να πολεμήσει κάθε μορφή διαφθοράς και να εξυγιάνει την πολιτική από τις πιο παρακμιακές μορφές της. Γιατί έχει δείξει ήδη ότι είναι ικανός να έχει μια σφαιρική φωνή σε θεματικές όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η προστασία των πιο αδύναμων και απροστάτευτων, και η προστασία του περιβάλλοντος του πλανήτη μας. Τέλος, γιατί ο Λενίν είναι ο μοναδικός υποψήφιος ικανός να υπερασπιστεί βαθιά τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το σεβασμό προς τον άλλο, εξασφαλίζοντας έτσι την ειρηνική συνύπαρξη και την κατάργηση κάθε μορφής διάκρισης και μίσους ανάμεσα σε αδελφούς και συμπατριώτες.

Στην προσεχή 2η του Απρίλη οι επιλογές είναι ξεκάθαρες και ανταγωνιστικές: ή επιστρέφουμε στο παρελθόν, όπως έχει συμβεί στην Αργεντινή και τη Βραζιλία, από μια δεξιά που τίποτα καλό δεν έχει να προσφέρει στη μεγάλη πλειοψηφία του έθνους μας· ή προχωρούμε προς το μέλλον, επιλέγοντας ως πρόεδρο τον Λενίν Μορένο και συνεχίζοντας έτσι με όλα τα καλά που έγιναν μέσα σ’ αυτά τα 10 χρόνια από την Επανάσταση Πολιτών και την κυβέρνηση του Ραφαέλ Κορέα.

Άλλη μια φορά, το Εκουαδόρ προετοιμάζεται για μια μεγάλη μάχη που, αναμφίβολα, θα έχει μεγάλο αντίκτυπο σε διεθνές επίπεδο. Όσοι υπογράφουμε αυτό το Μανιφέστο, καλλιτέχνες, διανοούμενοι, δημιουργοί, άνδρες και γυναίκες του πολιτισμού, στο Εκουαδόρ, στη Λατινική Αμερική και σε όλο τον κόσμο, υποστηρίζουμε την προεδρική υποψηφιότητα του Λενίν Μορένο γιατί γνωρίζουμε ότι ο θρίαμβός του είναι ο θρίαμβος όλων απέναντι σ’ αυτή τη νέα επίθεση της νεοφιλελεύθερης, συντηρητικής και αντιδραστικής δεξιάς. Γι’ αυτό, εξασφαλίζοντας τον θρίαμβο του στις κάλπες είναι μια δέσμευση όλων με τη δημοκρατία, με τη ζωή και την ειρήνη, με το μέλλον της περιοχής μας, και για έναν κόσμο πιο ίσο, δίκαιο και αλληλέγγυο.

Δηλώστε την υποστήριξή σας στο: leninmorenotodo35@gmail.com