Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

24.000 άστεγα παιδιά άφησαν οι πλημμύρες στο Περού


                  Πηγή: www.telesurtv.net
 Σύμφωνα με την οργάνωσηSave the Children” περισσότερα από 24.000 παιδιά, από τους πληγέντες από τις πλημμύρες του περασμένου Δεκέμβρη στο Περού , έχουν μείνει άστεγα και  ζουν  σε προσωρινά καταφύγια.

Οι καταστροφικές πλημμύρες -σύμφωνα με την ίδια οργάνωση- άφησαν 156.780 ολικά κατεστραμμένα ή με σοβαρές ζημιές σπίτια και πάνω από 15.000 εκτάρια καλλιέργειες, εκατοντάδες γέφυρες και χιλιάδες χιλιόμετρα οδικού δικτύου καταστράφηκαν, αφήνοντας απομνωμένους ολόκληρους πληθυσμούς.


Σοβαρές ζημιές υπέστησαν επίσης, περίπου 280 κέντρα ιατρικής φροντίδας σε οκτώ επαρχίες του Περού και υπάρχει σοβαρή έλλειψη νερού που αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης σοβαρών ασθενειών του αναπνευστικού και του δέρματος.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι πολλές υπηρεσίες υγείας ανέφεραν την ύπαρξη κουνουπιών, τα οποία μεταδίδουν ιούς όπως ο δάγκειος πυρετός και ο Ζίκα.

Η φυσική καταστροφή που έπληξε το Περού, άφησε πίσω της 79 νεκρούς, 20 αγνοούμενους και συνολικά έπληξε 643.216 ανθρώπους, από τους οποίους πάνω από 248.000 είναι παιδιά. Σύμφωνα με έκθεση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης (ΕΚΕΕΑ) της χώρας,   καταστράφηκαν επίσης 145.821 κατοικίες.

Στις 15 περιοχές που κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν σταματήσει τα μαθήματα στα σχολεία για περισσότερα από 10.000 παιδιά. Παραμένει άγνωστο πότε θα επαναληφθούν τα μαθήματα σε αυτά τα σχολεία, καθώς εξαρτάται από την ένταση των βροχών τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚΕΕΑ, 810 πόλεις και χωριά στα νότια της χώρας κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και 900 σχολεία καταστράφηκαν.