Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Συνελήφθη στην Ονδούρα ένας ακόμα εμπλεκόμενος στην δολοφονία της Μπέρτα Κάσερες

Oι αρχές της Ονδούρας επιβεβαίωσαν σήμερα την σύλληψη ενός ακόμα ατόμου, το όγδοο στη σειρά, που εμπλέκεται στην δολοφονία της οικολόγου ακτιβίστριας Μπέρτα Κάσερες. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Δημόσιας τάξης, πρόκειται για τον Όσκαρ Αλόρδο Τόρες, 22 ετών, ο οποίος συνελήφθη για άλλα αδικήματα τις τελευταίες ώρες στην πόλη Λα Σέιμπα και στην πορεία διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε εναντίον του ένταλμα σύλληψης για την εν λόγω υπόθεση.

Η Μπέρτα Κάσερες πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε τον περασμένο Μάρτη από οπλισμένους άνδρες που εισέβαλαν στο σπίτι της, νοτιοδυτικά της πόλης Ιντιμπουκά.

Η δολοφονία της ξεσήκωσε ένα διεθνές κύμα διαμαρτυρίας και οι αρχές της Ονδούρας έχουν συλλάβει μέχρι τώρα 6 άτομα, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται κάποια που συνδέονται με την εταιρεία που κατασκευάζει το υδροηλεκτρικό έργο Aγουα Ζάρκα, στην κατασκευή του οποίου είχε αντιταχθεί η Κέσερες, υπερασπιζόμενη το περιβάλλον.

Ένα ακόμα, το έβδομο άτομο, συνελήφθη στην πολιτεία Ταμαουλίπας στο Μεξικό, το οποίο αποδείχτηκε ότι ήταν πρώην στρατιωτικός.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Global Witness η Ονδούρα είναι η πιο θανατηφόρα χώρα του κόσμου ακτιβιστών για την προστασία του περιβάλλοντος, με περισσότερες από 80 δολοφονίες μόνο τα τελευταία τρία χρόνια.

(Prensa Latina)