Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Μουχίκα και Κορέα προτεινόμενοι πρεσβευτές της Τράπεζας του Νότου

Πηγή: Telesur

Ο προσωρινός πρόεδρος του διευθυντηρίου της Τράπεζας του Νότου (Banco del Sur),  Πέδρο Μπουονόμο, πρότεινε τον πρώην πρόεδρο της  Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα, και τον πρόεδρο του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα, σαν "πρεσβευτές προώθησης" αυτής της οντότητας, με σκοπό να προωθήσει μια αλλαγή στον προσανατολισμό των κεντρικών τραπεζών των χωρών μελών.

Με αυτό τον τρόπο, επιδιώκεται να σταματήσει η αποστολή συναλλαγματικών αποθεμάτων σε δυνάμεις του πρώτου κόσμου και η κατάθεσή τους να γίνεται στην ίδια την περιοχή για τη χρηματοδότηση των τοπικών αναγκών ανάπτυξης, δημιουργώντας μια καθοδηγητική δύναμη και μια ενεργό αλυσσίδα τραπεζών που να συνεργάζονται μεταξύ τους.




Η Τράπεζα του Νότου αρχίζει την προκαταρκτική φάση λειτουργίας της ανοίγοντας λογαριασμούς στη Νότιο Αμερική, οι οποίοι θα προσελκύσουν 90 εκατ. δολάρια κεφαλαίου σε μετρητά το πρώτο έτος.

Ο Μπουονόμο είναι ουρουγουανός οικονομολόγος με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας χρηματοοικονομικής διοίκησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Ήταν σύμβουλος του προέδρου της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα και πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Ανάπτυξης.