Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Μαχητική πορεία της νεολαίας στο Καράκας


Οι νέοι της Βενεζουέλας πραγματοποίησαν μαχητική πορεία την Κυριακή, με αφορμή την 203η επέτειο της “Μάχης για την Νίκη”, μια σύγκρουση που σηματοδότησε την κινητοποίηση της νεολαίας της Βενεζουέλας κατά της ισπανικής αυτοκρατορίας.


Ο Άνχελο Ρίβας, πρόεδρος του Δημοτικού Ινστιτούτου Αθλητισμού και Αναψυχής της Βενεζουέλας, αναφέρθηκε στην επέτειο της μάχης ανάμεσα στις πατριωτικές και τις ισπανικές δυνάμεις, η οποία καθιέρωσε την 12η Φλεβάρη σαν Ημέρα της Νεολαίας στη Βενεζουέλα.

“Εμείς, η πατριωτική και τσαβίστα νεολαία θα τιμήσουμε στο έπακρο, όπως κάθε χρόνο την Ημέρα της Νεολαίας”, δήλωσε σε συνέντευξη της κρατικής τηλεόρασης της Βενεζουέλας ο Ρίβας.


Μετά τις 7 το απόγευμα, από την Πλατεία Μορένο μέχρι το  Προεδρικό Μέγαρο Μιραφλόρες, οι βενεζολάνοι  δίνουν το παρών στην μαχητική πορεία της νεολαίας.



Ο Ρίβας τόνισε επίσης ότι η πορεία γίνεται επίσης για να στηρίξει τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

Από την άλλη, το κομμάτι των φοιτητών που αντιπολιτεύεται τον πρόεδρο, θα πραγματοποιήσει άλλη πορεία στην περιφέρεια της πρωτεύουσα Μιράντα, για την επέτειο των 203 χρόνων της |”Μάχης για την Νίκη” και την 3η επέτειο των βίαιων γεγονότων, γνωστών ως "guarimbas" (οδοφράγματα).