Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Λούλα: Ήρθε η ώρα να κάνουμε να πιστέψει ο λαός και πάλι στο Κόμμα των Εργαζομένων (PT)



Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ιγνάσιο Λούλα ντα Σίλβα, μιλώντας στο 6ο Συνέδριο του Κόμματος των Εργαζομένων (PT) που διεξάγεται στο Σαν Πάολο, κάλεσε το Συνέδριο να αποκαταστήσει την δημόσιο εικόνα του Κόμματος.
Ο Λούλα, ο οποίος είναι επίτιμος πρόεδρος του κόμματος, ζήτησε από τα μέλη και από τους συνέδρους να αξιοποιήσουν το συνέδριο και να δεσμευτούν για μια νέα πρόταση που θα κερδίσει τις καρδιές και τα μυαλά των ανθρώπων , λέγοντας χαρακτηριστικά, “να αφοσιωθούμε ψυχή τε και σώματι στο να καθαρίσουμε την εικόνα του κόμματος”.


Υπερασπίστηκε την πρόσφατη ιστορία του PT και δήλωσε ότι δεν αισθάνεται καμία ντροπή και ότι τα μέλη του κόμματος “θα πρέπει να είναι υπερήφανοι για την ιστορία μας”. Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε να επανοικοδομηθεί αυτό που το κόμμα αντιπροσώπευσε κάποια στιγμή για τον λαό της Βραζιλίας.

Προέτρεψε τα στελέχη, “να οργώσουν πάλι όλη τη χώρα, να συζητήσουν, να επιστρέψουν στα πανεπιστήμια, στα συνδικάτα, στους χώρους δουλειάς, να συζητήσουν με τους εργαζόμενους και με τους επιχειρηματίες”. Τόνισε ακόμη, ότι είναι απαραίτητο να βοηθηθεί η χώρα να επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης και της μείωσης της ανισότητας.

Αναγνώρισε επίσης, ότι μαζί με τα επιτεύγματα, έγιναν και λάθη και ζήτησε από τα μέλη του κόμματος να προβληματιστούν βαθιά σχετικά με τις δράσεις και τις αποφάσεις που έχουν παρθεί από το Κόμμα.

Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη να υποστηριχτούν τα κοινωνικά κινήματα.