Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Οι συντονιστές της CELAC εργάζονται πάνω στα ντοκουμέντα της 5ης Συνόδου ΚορυφήςΟι εθνικοί συντονιστές των χωρών της Κοινότητας Κρατών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής, CELAC, συνέχισαν σήμερα την ανάλυση των ντοκουμέντων που πρέπει να παρουσιαστούν στους αρχηγούς Κρατών στην 5η Σύνοδο Κορυφής της κοινότητας.

Οι αντιπρόσωποι που συγκεντρώθηκαν σε ένα συνεδριακό κέντρο της Δομινικανής Δημοκρατίας, άρχισαν συνομιλίες για την πολιτική και αρκετές ειδικές διακηρύξεις και ένα πρόγραμμα δράσης.


Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής περιλαμβάνεται η ανάγκη να τερματιστεί ο αποκλεισμός κατά της Κούβας, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί και από τις 33 χώρες στις προηγούμενες Συνόδους Κορυφής.

Η συνεδρίαση των εθνικών συντονιστών θα ολοκληρωθεί αύριο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών, πριν από την συνάντηση των αρχηγών Κρατών στην Σύνοδο Κορυφής, κατά την οποία η Δομινικανή Δημοκρατία θα παραδώσει την περιοδική προεδρία του οργανισμού στο Ελ Σαλβαδόρ.