Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Ορτέγκα και Μουρίγιο αναλαμβάνουν την διακυβέρνηση της Νικαράγουα


Πηγή: telesurtv.net

Στις 10 Γενάρη ο Ντανιέλ Ορτέγκα και η Ροσάριο Μουρίγιο αναλαμβάνουν αντίστοιχα, τις θέσεις του Προέδρου και Αντιπροέδρου της Νικαράγουα για τα επόμενα πέντε χρόνια, μετά τις τελευταίες προεδρικές εκλογές που εκλέχτηκαν με ποσοστό πάνω από 72%.

Σε ολομέλεια του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου, ο πρόεδρός του Ρομπέρτο Ρίβας,σε μια επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα Μανάγουα επέδωσε τα διαπιστευτήρια στο προεδρικό ζεύγος.

Στην ομιλία του κατά την διάρκεια της τελετής, ο αρχηγός του κράτους αναφέρθηκε στις τελευταίες προεδρικές εκλογές στις οποίες επανεκλέχτηκε και τόνισε ότι οι πολίτες της Νικαράγουα ψήφισαν για την ειρήνη.

Η ψήφος στις τελευταίες εκλογές της 6ης Νοέμβρη, ήταν ψήφος για την ειρήνη, την ειρήνη για όλους τους Νικαραγουανούς κάθε πολιτικής, ιδεολογικής και θρησκευτικής πεποίθησης, την ειρήνη για όλους. Επικράτησε η βούληση, η απόφαση του λαού να συνεχίσει να επιλέγει με τον τρόπο που προβλέπει το σύνταγμα και οι νόμοι, να εκλέγει με την ψήφο του την κυβέρνησή του απορρίπτοντας τις εκκλήσεις για βία που υπάρχουν στην Νικαράγουα και στον πλανήτη ”, δήλωσε ο Ορτέγκα.

Ο πρόεδρος Ορτέγκα, αντιπαρέβαλε την ησυχία που υπάρχει στην κεντοαμερικανική χώρα με τις πράξεις βίας που σημειώνονται σε όλο τον κόσμο, αναφερόμενος και στο πρόσφατο συμβάν στο αεροδρόμιο της Φλόριντα στις ΗΠΑ, όπου έχασαν την ζωή τους πέντε άνθρωποι.

Από πλευράς της η Μουρίγιο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι αισθάνεται σαν εκπρόσωπος όλων των γυναικών της Νικαράγουα.

Νοιώθω όχι μόνο ότι τις εκπροσωπώ αλλά ότι εργαζόμαστε μαζί. Πραγματικά ότι εργαζόμαστε μαζί, όχι μόνο γι αυτό που έχουμε κατακτήσει αλλά γνωρίζοντας αυτό το οποίο χρειαζόμαστε, γιατί αυτό είναι πιο σημαντικό, όχι να νοιώθουμε ευχαριστημένοι ή νικητές, αλλά να νοιώθουμε ότι βρισκόμαστε σε διαρκή αγώνα ”, δήλωσε η Μουρίγιο.