Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Μιλάγρο Σάλα: Μην αγωνίζεστε μόνο για μένα, αγωνιστείτε για την Αργεντινή



Η βουλευτής του Νοτιοαμερικανικού Κοινοβουλίου (ParlaSur) και ιθαγενής ακτιβίστρια Μιλάγρο Σάλα, ζήτησε από την φυλακή σε εκείνους που την υποστηρίζουν, να μην αγωνίζονται μόνο γι αυτήν αλλά να αγωνίζονται για την Αργεντινή, η οποία διέρχεται μια πολύ σκληρή κρίση.
Μην αγωνίζεστε μόνο για μένα, αλλά αγωνιστείτε και για Αργεντινή, η οποία δυστυχώς ,πέφτει και καταστρέφεται”, είπε η ιθαγενής ακτιβίστρα που βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο στη φυλακή υπό την κυβέρνηση του Μαουρίσιο Μάκρι.
Η Σάλα ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα στους πολιτικούς κρατούμενους και ζήτησε μια καλύτερη κοινωνική οργάνωση, “επειδή η χώρα περνά μια πολύ σκληρή κρίση”.



Η ακτιβίστρια δήλωσε ότι “σήμερα δεν κυβερνά ο Μάκρι, κυβερνούν οι επιχειρηματίες”. Σε αυτό το πνεύμα ζήτησε από τις συλλογικότητες να οργανωθούν καλύτερα “γιατί δυστυχώς η χώρα διέρχεται μια πολύ σοβαρή κρίση και αυτοί που πληρώνουμε είναι οι πιο φτωχοί”.

Κατά την Σάλα, σήμερα υπάρχουν δύο χώρες, “Η Αργεντινή του Μάκρι, όπου όλα πάνε καλά και αν οι φτωχοί έχουν ένα αυτοκίνητο είναι αρκετό και η άλλη, που αν οι φίλοι του κάνουν συμβάσεις με πολύ χρήμα, τότε όλα είναι καλά¨.

Για αυτό, εκείνο που λέω είναι ότι πρέπει να παλέψουμε, να συνεχίσουμε να παλεύουμε για να υπερασπίσουμε αυτή την χώρα, την χώρα μας , που μας χρειάζεται όλους, πάνω απ όλα τους νέους”, επεσήμανε η Μιλάγρο Σάλα.

Σχετικές αναρτήσεις: