Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, παραίτηση Τέμερ και διεξαγωγή εκλογών θέλει η πλειοψηφία των Βραζιλιάνων



Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ερευνητικού Ινστιτούτου “Datafolha”, το 63% των ερωτηθέντων απαιτεί την παραίτηση του ντε φάκτο Προέδρου της Βραζιλίας Τέμερ μέχρι τέλος του τρέχοντος μήνα, πράγμα που θα επιτρέψει την άμεση διεξαγωγή εκλογών.
Η ερώτηση της δημοσκόπησης ήταν: “Μία περίπτωση που θα μπορούσε να προκαλέσει πρόωρες εκλογές για την Προεδρία της Βραζιλίας, είναι η παραίτηση Τέμερ. Είστε υπέρ ή κατά της παραίτησης Τέμερ και της διενέργειας πρόωρων εκλογών;”

To 63% των Βραζιλιάνων επιθυμεί ο μη εκλεγμένος πρόεδρος, να εγκαταλείψει τώρα το Προεδρικό Μέγαρο ενώ το 27% όχι, ένα 6% είναι αδιάφορο και ένα 3% δηλώνει ότι δεν ξέρει.

Το Σύνταγμα της Βραζιλίας ορίζει ότι μπορεί να υπάρξουν άμεσες εκλογές εντός 90 ημερών, αν ο Πρόεδρος παραιτηθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου. Αν παραιτηθεί μέσα στο 2017, οι εκλογές είναι έμμεσες από το Κογκρέσο.

Μαζί με την δημοτικότητα του Τέμερ, η οποία πέφτει σταθερά από τον Ιούλιο, πέφτει επίσης και η εμπιστοσύνη του λαού ότι η Βραζιλιάνικη Οικονομία θα βελτιωθεί.