Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμός Φιλίας και Αλληλεγγύης Καλαμάτας "VENCEREMOS"


Ο Φιντέλ έφυγε νικητής
Τα δυτικά ανθρωποειδή με περισσή θρασύτητα θεωρούν τον μεγάλο επαναστάτη, στυγνό δικτάτορα, καταπιεστή, δολοφόνο και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός, ενώ την ίδια στιγμή χειροκροτούν τις ΗΠΑ, το έθνος των δολοφόνων, για τα παντοειδή εγκλήματα που διέπραξε και διαπράττει σε όλη την υφήλιο. Παθαίνουν αλλεργία στην ιδέα πως ένας μικρός λαός με επικεφαλής τον Φιντέλ κατόρθωσε να σταθεί όρθιος, περήφανος, αξιοπρεπής, στην καταιγίδα των σαμποτάζ σε υποδομές, σε τουρισμό και αγροτική παραγωγή, των 640 αποπειρών δολοφονίας του, της ωμής τρομοκρατίας, των ανοιχτών στρατιωτικών επεμβάσεων και του ασφυκτικού οικονομικού αποκλεισμού για 55 χρόνια που δυσκόλεψαν αφάνταστα την κατάσταση στο νησί της επανάστασης.


Αλήθεια πως θα έπρεπε να χαρακτηρισθούν οι έντεκα διαδοχικοί πρόεδροι των ΗΠΑ – όσο ζούσε ο Κάστρο – που διέταξαν όλα αυτά τα εγκλήματα σε βάρος της Κούβας και του ηγέτη της; Έχουν να πουν τίποτα όλα τα βρωμερά υποκείμενα, όπου γης, που έβαλαν στο στόμα τους τον Comadante; Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα μπορούσε να αντέξει αυτό το τρομακτικό τσουνάμι.

Όμως η Κούβα άντεξε κι έγινε το παράδειγμα για κάθε λαό στον πλανήτη που παλεύει για την ανεξαρτησία του από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και την αξιοπρέπειά του. Κι άντεξε ακριβώς επειδή είναι σοσιαλιστική, με το λαό οργανωμένο κι ένοπλο να διαφυλάττει τα επιτεύγματα της επανάστασης και να μάχεται για τη διάδοσή τους.

Ο κομμουνιστής επαναστάτης Φιντέλ και μετά τον θάνατό του, εξακολουθεί με τις ιδέες και τις πρακτικές του να παραμένει εφιάλτης για τους ιμπεριαλιστές. 

Γι αυτό και βυσσοδομούν καθημερινά εναντίον του χύνοντας τόνους λάσπης από τα βοθροκάναλα και τα έντυπα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Όμως ό,τι και να κάνουν, ό,τι και να σκεφτούν οι διεστραμμένοι εγκέφαλοί τους για τον Κάστρο, δεν θα αμαυρώσουν στο ελάχιστο τις ιδέες και την δράση του. Στις σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας ο μεγάλος ηγέτης έχει ήδη περίοπτη θέση, οι ασήμαντοι, γλοιώδεις, νάνοι επικριτές του, ούτε καν θα αναφέρονται.


Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας & Αλληλεγγύης Καλαμάτας “VENCEREMOS”


Ο πρόεδρος
Ανδρέας Χαϊκάλης