Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Ο Κουβανός αντιτρομοκράτης αγωνιστής Φερνάντο Γκονζάλες επισκέπτεται την Αργεντινή


Πηγή: cubadebate.cu

Ένας από τους πέντε αντιτρομοκράτες αγωνιστές Ήρωες της Δημοκρατίας της Κούβας, ο Φερνάντο Γκονζάλες Γιόρτ, ξεκίνησε σήμερα (23/11) ένα έντονο πρόγραμμα κατά την επίσκεψή του στην Αργεντινή, ως τιμώμενος προσκεκλημένος στην 15η Εθνική Συνάντηση Αλληλεγγύης με την Κούβα.

Ο αντιπρόεδρος του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών (ICAP) θα συναντηθεί με την Αργεντίνικη επιτροπή για τους Πέντε, με μπριγαδίστες, με μέλη της αλληλεγγύης , με δικηγόρους κ.α.

Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει επίσκεψη στο Μουσείο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα στην Αλτα Γκράσια και στο νοσοκομείο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα στην επαρχία Κόρντοβα και θα συναντηθεί επίσης με νέους του προγράμματος “Τatu”, στο οποίο συμμετέχουν νεαροί γιατροί, απόφοιτοι της Λατινοαμερικάνικης Σχολής Ιατρικής (ELAM) της Κούβας.

Επιπλέον, το Σάββατο θα κηρύξει την έναρξη της διήμερης Συνάντησης Αλληλεγγύης με την Κούβα που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα.

Κατά την άφιξή του στο Μπουένος Άιρες ο Γκονζάλες δήλωσε ότι για κάθε επαναστάτη “είναι ένα όνειρο να βρεθεί στη γενέτειρα του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα και να έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί τα μέρη που μεγάλωσε”.

Το να βρίσκεσαι στην Αργεντινή είναι σαν να πηγαίνεις στην Ιγιέρα, στην Γλεμπράδα ντελ Γιούρο στη Βολιβία. Eϊνα σαν να ζεις ένα μέρος αυτής της ιστορίας, επεσήμανε στις δηλώσεις του στο Prensa Latina.

Για μένα είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή, όπως και για κάθε επαναστάτη που επισκέπτεται για πρώτη φορά αυτή τη χώρα του Νότου.

(με πληροφορίες από το Prensa Latina)