Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Εγκάρδια συνάντηση του Φιντέλ με τον πρόεδρο του Βιετνάμ

Foto: Alex Castro
Πηγή: Granma.cu

Ο κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο Ρους δέχτηκε το απόγευμα της Τρίτης το σύντροφο Τραν Ντάι Κουάνγκ, πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, ο οποίος έφτασε στην Κούβα σε επισημη επίσκεψη, επικεφαλής αντιπροσωπείας υψηλόβαθμων αξιωματούχων της χώρας του.

Ο Φιντέλ και o Τραν συμφώνησαν ότι αυτή η επίσκεψη εδραιώνει ακόμα περισσότερο την ιστορική φιλία των δύο λαών και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις εμπειρίες στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, εν μέσω των κινδύνων που απειλούν την ανθρωπότητα, ιδιαίτερα την κλιματική αλλαγή, τις πολεμικές συρράξεις που διεξάγονται σε διάφορες περιοχές, την αδιάκοπη αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού, τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου, μαζί με την πρόκληση της αύξησης της παραγωγής τροφίμων σε διεθνή κλίμακα.



Ο πρόεδρος του Βιετνάμ μετέφερε θερμό χαιρετισμό της ηγεσίας του Κόμματος, της Κυβέρνησης και του λαού της ασιατικής χώρας και έκφρασε την μεγάλη του εκτίμηση για την αλληλεγγύη της Κούβας από τις εποχές του πολέμου κατά της εισβολής των ΗΠΑ, ενώ συνεχάρη θερμά για τα αποτελέσματα του Έβδομου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας.


Ο ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης έκανε αναδρομή στις επισκέψεις του στο αδερφό έθνος, τις προηγούμενες συναντήσεις με άλλους βιετναμέζους ηγέτες και τόνισε το θαυμασμό του για τον Χο Τσι Μινχ. Αναφέρθηκε στο πείραμα και την εργασία που πραγματοποιείται στην παραγωγή τροφίμων πλούσιων σε πρωτεϊνες.


Τέλος, ο Φιντέλ και ο Τραν εξέφρασαν τη σιγουριά ότι η Κούβα και το Βιετνάμ θα νικήσουν στη νέα κοινή μάχη.