Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Νικαράγουα: 66,3% η πρόθεση ψήφου για τον Ντανιέλ Ορτέγκα και την Ροσάριο Μουρίγιο


Πηγή: www.granma.cu

Μανάγκουα - Ο πρόεδρος της Νικαράγουα και υποψήφιος για μια νέα επανεκλογή καθώς και η σύντροφός και υποψήφια αντιπρόεδρός του, Ροσάριο Μουρίγιο, καταγράφουν ένα 66,3% στην πρόθεση ψήφου για τις εκλογές της 6ης Νοέμβρη.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της M & R Consultores που παρουσιάστηκε την Πέμπτη, και οι δύο συγκεντρώνουν υψηλή αποδοχή: O Ντανιέλ 79,3% και η Ροσάριο 77,8%.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το κόμμα που συγκεντρώνει την μεγαλύτερη συμπάθεια είναι το Σαντινιστικό Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης (FSLN) με 62,7%, ενώ το 61,4% δήλωσε ότι οι συνθήκες ζωής θα συνεχίσουν να βελτιώνονται με μια κυβέρνηση του Σαντινιστικού Μετώπου.


Όσο αφορά την συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία το 78,5% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ψήφιζε αν οι εκλογές διεξάγονταν εκείνη τη στιγμή, ενώ το 73,4% δήλωσε ότι θα διατηρήσει την προθυμία του να προσέλθει στις κάλπες, σύμφωνα με την La Voz del Sandinismo.

Ο ηγέτης των Σαντινίστας, που διεκδικεί την 4η προεδρική θητεία του – την 3η συνεχόμενη- αύξησε κατά 2,1 μονάδες την πρόθεση ψήφου τις τελευταίες δέκα ημέρες, η οποία από 64,2% έφτασε στο 66,3%, όπως δήλωσε ο διευθυντής της δημοσκόπησης Ραούλ Ομπρεγκόν κατά την παρουσίαση.

Στις εκλογές της 6ης Νοέμβρη οι Νικαραγουάνοι θα εκλέξουν πρόεδρο, αντιπρόεδρο, 90 βουλευτές για το εθνικό κοινοβούλιο και 20 για το κοινοβούλιο της Κεντρικής Αμερικής.