Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Οι γιατροί από την Βενεζουέλα περιθάλπουν πάνω από 6.000 ασθενείς στην Αϊτή



H κυβέρνηση της Βενεζουέλας εκτός από την ιατρική υποστήριξη που παρέχει στην Αϊτή, το Σάββατο πραγματοποίησε την τέταρτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Κούβα για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσε ο τυφώνας Μάθιου.

Περισσότεροι από έξι χιλιάδες ασθενείς έχει περιθάλψει η Βενεζολάνικη ιατρική μπριγάδα που αποτελείται από 40 γιατρούς που ταξίδεψαν στην Αϊτή που επλήγη σκληρά από τον τυφώνα Μάθιου.

Την μπριγάδα, που επέστρεψε προχθές στη Βενεζουέλα, υποδέχτηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μαικιετία της περιφέρειας Βάργκας, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αριστόβουλο Ιστούρις, η υπουργός Υγείας Λουισιάνα Μέλο, ο πρέσβης της Αϊτής στη Βενεζουέλα Νταβίντ Λέσλι και άλλοι επίσημοι.


Σας καλωσορίζουμε εκ μέρους του λαού της Βενεζουέλας και του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο. Είστε ήρωες της δημοκρατίας, έχετε πραγματοποιήσει μια εξαιρετική εργασία και όλος ο λαός μας είναι υπερήφανος για αυτή την μπριγάδα υγείας που στάθηκε αλληλέγγυα στο λαό της Αιτής”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος Ιστούρις. 

Τέταρτο πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας στην Κούβα
Η Κυβέρνηση και ο λαός της Βενεζουέλας απέστειλε επίσης το Σάββατο το τέταρτο πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας στην Κούβα. Το πλοίο Tango 2 κατέπλευσε στο νησί με 579 τόνους υλικών για την ανοικοδόμηση των κατοικιών που επλήγησαν από την τροπική καταιγίδα στις αρχές του περασμένου Οκτώβρη.


La solidaridad de Venezuela zarpa en el Buque T-62, de la Armada Bolivariana con Materiales de Construcción para Ayuda Humanitaria a Cuba. pic.twitter.com/kXp7tCckjT