Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

17η Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Αλληλεγγύης με την Κούβα, Στοκχόλμη / Σουηδία, 18-20 Νοέμβρη 2016



Αγαπητοί φίλοι και φίλες της Αλληλεγγύης με την Κούβα
Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν 130 αντιπρόσωποι από πάνω από 30 χώρες. Η συνάντηση μας πραγματοποιείται σε μια στιγμή που σημαντικά γεγονότα λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο. Το ψήφισμα της Κούβας στον ΟΗΕ ήταν μια επιτυχία, οι ΗΠΑ απείχαν από την στήριξη του ίδιου του δικού τους αποκλεισμού. Η Κούβα επαναδιατύπωσε το όραμά της για το μέλλον της ανθρωπότητας μέσα από την αλληλεγγύη της. Λίγες ώρες μετά το χτύπημα του τυφώνα Μάθιου στην Αϊτή, η κουβανική ιατρική μπριγάδα Henry Reeves βρισκόταν καθ οδόν για εκεί και εθελοντές κατευθύνονταν στην Μπαρακόα για να βοηθήσουν τα αδέρφια τους.


Πολλοί αναρωτιούνται τι μπορεί να περιμένει κανείς από τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ. Έχουμε πολλά να συζητήσουμε ! Περιμένουμε με ανυπομονησία να καταλήξουμε σε καμπάνιες και δράσεις ενάντια στον αποκλεισμό των ΗΠΑ και στο πως θα ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την φιλία με την Κούβα στις χώρες μας.

Στην Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Αλληλεγγύης θα συμμετάσχουν: Η Αλέiδα Γκεβάρα, ο Κάιλ Γουόλκερ, από τους Πάστορες για την Ειρήνη (ΗΠΑ), η διακεκριμένη νομικός από την Ουκρανία Νίνα Καρπάτσοβα, ο Έλιο Γκάμες, πρώτος αντιπρόεδρος του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών (ICAP), επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΙCAP αποτελούμενη από την Γκλάντις Αιγίόν,διευθύντρια του Ευρωπαικού Τμήματος, Λουίς Μαρόν, υπεύθυνο Βόρειας Ευρώπης, Ταμάρα Βελάσκες ,διευθύντρια του Τμήματος Πληροφόρησης του ICAP και Μοισές Ροντρίγκες, ειδικός για τις σχέσεις Κούβα-ΗΠΑ.

Επιπλέον, ο Καναδός δημοσιογράφος και καθηγητής Πανεπιστημίου, Κέιθ Μπόλεντερ, συγγραφέας βιβλίων για τον Αποκλεισμό και τους Πέντε και ο Χοσέ Μανσανέδα, συντονιστής του www.cubainformación.tv.

Μέχρι στιγμής, έχουν δηλώσει συμμετοχή αντιπρόσωποι από: Αλβανία, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Τσεχική Δημοκρατία, Κύπρο, Δανία, Ισπανία, Φινλανδία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Καζακστάν, Κιργιστάν, Λουξεμβούργο, Μακεδονία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σουηδία, Ελβετία και Ουκρανία.

Τέλος, έχουμε εξασφαλίσει ταυτόχρονη ζωντανή διερμηνεία στα αγγλικά και στα ισπανικά για την ολομέλεια της συνάντησης στη μεγάλη αίθουσα. Γι αυτούς που δεν μιλούν ούτε ισπανικά ούτε αγγλικά θα υπάρχουν διερμηνείς ανά γλώσσα, π.χ , ρώσικα, γερμανικά και γαλλικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία των εγγραφών, υπάρχουν τέσσερα άτομα που χρειάζονται διερμηνεία στα ρωσικά και δύο στα γαλλικά. Στις συναντήσεις κατά ομάδες εργασίας θα υπάρχει διαδοχική διερμηνεία. Αν κάποιος έχει δυσκολίες θα πρέπει όλοι να δώσουμε χείρα βοηθείας.

Εκ μέρους του Σουηδo-Κουβανικού Συνδέσμου,σας καλωσορίζουμε στη Συνάντηση!

Martin Österlin, πρόεδρος
Σταθερό τηλέφωνο: +46-31-711 07 99