Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Πρόεδροι Mαδούρο και Πούτιν συμφώνησαν να προωθήσουν τη σταθερότητα των τιμών του πετρελαίου


Κωνσταντινούπολη, 10 Οκτωβρίου 2016.- Ο Πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας,Nicolas Maduro, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, στην οποία συμφώνησαν να προωθήσουν τη σταθερότητα των τιμών του πετρελαίου .
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά συμμετάσχουν τόσο στην εικοστή τρίτη World Energy Congress, ένα γεγονός που συγκεντρώνει αντιπροσωπείες από 80 χώρες και ότι αυτή η στιγμή, να αξιολογήσει το μέλλον του τομέα της ενέργειας.

Την περασμένη Πέμπτη, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στη νοτιοδυτική πολιτεία του Μπάρι, ο ηγέτης της Βενεζουέλας ανακοίνωσε αυτή τη συνάντηση, τονίζοντας την ανάγκη να συνεχιστεί η αντιμετώπιση των στρατηγικών με τις χώρες μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ), καθώς και οι παραγωγοί οι οποίοι δεν μέρος της ομάδας.

«Χάρη στη μεγάλη Ρωσία συνεχίζουμε ύφανση στρατηγικές, συμμαχίες και ένα κοινό όραμα για τις τιμές των προϊόντων μας, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, δεν είναι αντικείμενο κερδοσκοπίας από παράγοντες που δεν παράγουν μια σταγόνα πετρελαίου και θέλετε να βάλετε την τιμή για μας προϊόντα. "

Βενεζουέλα και η Ρωσία διατηρούν ισχυρές σχέσεις που περιλαμβάνουν όχι μόνο τον τομέα της ενέργειας, αλλά επίσης τους τομείς που σχετίζονται με την αμυντική βιομηχανία και τις κατασκευές.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Delcy Rodríguez, και της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, συνοδευόμενη τους ηγέτες σε αυτή τη συνάντηση. / Με πληροφορίες MIPPCI