Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Αλληλεγγύη της Βενεζουέλας στην Κούβα για τον τυφώνα Μάθιου

(με πληροφορίες από το Prensa Latina)

O Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο εξέφρασε την αλληλεγγύη του στην Κούβα πριν την έλευση του τυφώνα Μάθιου ο οποίος έπληξε τη νησιωτική χώρα με ταχύτητα που ξεπέρασε τα 240 χιλιόμετρα την ώρα.

Κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής του εκπομπής “Επικοινωνία με τον Μαδούρο”, ο αρχηγός του Κράτους εξήρε την ικανότητα αντοχής του Κουβανικού λαού και το επίπεδο ικανότητας των οργανισμών πολιτικής άμυνας, εν όψει των μετεωρολογικών φαινομένων. 

Επιπλέον, ανέφερε ότι επικοινώνησε με τις κουβανικές αρχές και επαναβεβαίωσε την προθυμία του να παράσχουν βοήθεια στο αρχιπέλαγος για να αντιμετωπίσει τις αρνητικές συνέπειες του τυφώνα Μάθιου.

Στην Κούβα μετακινήθηκαν σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι στις ανατολικές και κεντρικές επαρχίες, Γκαμαγουέι, Γκράνμα, Λας Τούνας, Σαντιάγκο, Ολγίν και Γκουαντάναμο, επαρχίες που αναμένονταν να πλήξει περισσότερο ο τυφώνας.

Από την άλλη, η αλληλεγγύη επεκτείνεται και στην Αϊτή, όπου στο πέρασμά τους οι άνεμοι και οι βροχές άφησαν τουλάχιστον δύο νεκρούς, χιλιάδες οικογένειες που άφησαν τις εστίες τους και σημαντική οικονομική ζημιά στις υποδομές της χώρας.

Ο Μαδούρο επιβεβαίωσε την αποστολή του πρώτου φορτίου ανθρωπιστικής βοήθειας σε αυτή την χώρα, δηλώνοντας “Δεν είναι μόνο αδέρφια μας. Εδώ βρίσκεται η Βενεζουέλα, εδώ είναι η ΑLBA.