Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Ο πρόεδρος Μαδούρο ανακοίνωσε τους νέους υπουργούς της κυβέρνησής του

Πηγή: Cubadebate.cu
(με πληροφορίες από Telesur)

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ανήγγειλε το Σάββατο το διορισμό πέντε νέων υπουργών, με σκοπό να ανανεώσει την εκτελεστική κυβέρνηση και να αυξήσει την αποτελεσματικότητα και απήχηση της Μπολιβαριανής Επανάστασης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης για τη δολοφονία του νεαρού ηγέτη Ρόμπερτ Σέρα, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μιραφλόρες - έδρα της κυβέρνησης - ο Μαδούρο ηγήθηκε της ορκωμοσίας των Κάρμεν Μελέντες, Μπλάνκα Εκούτ, Έρικα Φαρία, Αλόα Νούνιες και Ερνέστο Βιγιέγας, των νέων υπουργών.


Η Μελέντες θα χρηματίσει υπουργός Γραφείου της Προεδρίας, η Εκούτ θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο Γυναικών και Ισότητας Φύλου και η Φαρία θα είναι η επικεφαλής Κοινοτήτων και Κοινωνικών Κινημάτων.


Η Νούνιες θα αναλάβει τη διεύθυνση του Υπουργείου Ιθαγενών Πληθυσμών και ο δημοσιογράφος Ερνέστο Βιγιέγας διαδέχεται το συνάδελφό του Λουίς Μαρκάνο στην ανώτατη διοίκηση του Υπουργείου Επικοινωνίας και Πληροφορίας.


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ευχαρίστησε τους προκατόχους για την εργασία, την προσπάθεια και τη αφοσίωσή τους και ζήτησε από τους νέους υπουργούς συνεργασία, ενέργεια, δέσμευση και βούληση χωρίς όρια για να συνεχίσουν να εργάζονται για την ειρήνη και την ευημερία των βενεζολάνων πολιτών.