Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Μαδούρο: Για άλλη μια φορά θριάμβευσε η ειρήνη στο Καράκας (+video)



Ο πρόεδρος του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (PSUV) Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε χθες Πέμπτη, ότι αυτήν την 1η Σεπτέμβρη, η ειρήνη θριάμβευσε και πάλι στο Καράκας.
Από την Λεωφόρο Μπολίβαρ ο πρόεδρος δήλωσε ότι εκπληρώθηκε η προφητεία του τραγουδιστή Αλί Πριμέρα, που με την φωνή του έλεγε ότι ο λαός πάντα θα θριαμβεύει.
Ανέφερε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν αρκετούς εγκληματίες που πληρώθηκαν για να αιματοκυλίσουν τον λαό “Προχωράω με το σιδερένιο χέρι που μου έδωσε ο Τσάβες και να μην κάνει κανείς το λάθος μαζί μου, είμαι πρόθυμος να κάνω τα πάντα για να υπερασπίσω την πατρίδα, την κυριαρχία της και τον λαό μας”.



Ο πρόεδρος έστειλε χαιρετισμό ειρήνης από το κέντρο του Καράκας στους υποστηρικτές της δεξιάς, που είχαν ένα σημείο συγκέντρωσης στο Πάρκο Κριστάλ, όπου υπήρχαν περίπου 12.000 άνθρωποι και ένα άλλο στην λεωφόρο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η δεξιά κάνει πορεία στην Μπολιβαριανή και δημοκρατική Βενεζουέλα, μπορούν να κάνουν πορεία όποτε θέλουν, αν θέλουν να κάνουν πορεία όλες τις μέρες, ας κάνουν πορεία όλες τις μέρες, όπως έκαναν τον Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο του 2002 και τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο του 2003, είπε.
Τέλος, ο Μαδούρο σημείωσε ότι η αντιπολίτευση έχει κάνει πάνω από 5.000 πορείες, “αυτοί έχουν την ελευθερία να το κάνουν [...] Αυτός που δεν έχει την ελευθερία να προσπαθήσει να μετατρέψει μια πορεία σε σφαγή σε πραξικόπημα, να εξαπολύσει πολιτική βία και θάνατο, ακόμα λιγότερο στην πρωτεύουσα της Δημοκρατίας, είναι ο Ράμος Αλούπ. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ μια στην ηγεσία της δεξιάς, ποτέ πια δεν θα υπάρξει 11η Απρίλη”.