Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

O Ραούλ Κάστρο στη Σύνοδο Κορυφής των Αδεσμεύτων


Πηγή: www.radiohc.cu/

Aβάνα, 16 Σεπτέμβρη – Ο Αρχηγός του Στρατού Ραούλ Κάστρο Ρους, Πρόεδρος των Συμβουλίων των Υπουργών και του Κράτους της Δημοκρατίας της Κούβας, έφτασε το μεσημέρι της 16ης Σεπτέμβρη στο Νησί της Μαργαρίτας στη Βενεζουέλα για να πάρει μέρος στην 17η Σύνοδο Κορυφής του Κινήματος των Αδεσμεύτων Χωρών (MNOAL).

Ο Ραούλ έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο της περιφέρειας Νουέβα Εσπάρτα (Νέα Σπάρτη) από τον Αριστόβουλο Ιστούρις, αντιπρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων της κουβανικής τηλεόρασης.
Την προηγούμενη μέρα, κατά την συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του μπλοκ, ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκες κάλεσε σε υπεράσπιση της Ειρήνης και αναγνώρισε τα ιστορικά πλεονεκτήματα αυτού του οργανισμού στην κυριαρχία των χωρών.

Ο διπλωμάτης υποστήριξε, στο όνομα της κυβέρνησης και του λαού της χώρας του, την προεδρία της Βενεζουέλας στο ΜΝΟΑL, μέχρι το 2019 και εξέφρασε επίσης την πλήρη του υποστήριξη στην Μπολιβαριανή Επανάσταση και στον αγώνα που δίνει με επικεφαλής τον Αρχηγό του Κράτους Νικολάς Μαδούρο.

Η 17η Σύνοδος Κορυφής του MNOAL, οργανισμού που περιλαμβάνει 120 χώρες, θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την παρουσία Αρχηγών Κρατών κκαι κατά την οποία θα εγκριθεί η Διακήρυξη της (νήσου) Μαργαρίτας.