Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Οι καθηγητές της Αργεντινής σε νέα πανεθνική απεργία



Συνδικάτα των εκπαιδευτικών στην Αργεντινή, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 24ωρη απεργία σε όλη την χώρα, απαιτώντας την επαναφορά της μισθολογικής ισότητας. 

Η Συνομοσπονδία των Εργαζόμενων στην Εκπαίδευση (CTRERA), η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση του κλάδου, καθόρισε την Παρασκευή, Ημέρα Εθνικής Διαμαρτυρίας κατά την οποία οι επαρχιακές ενώσεις μπορούσαν να επιλέξουν να πραγματοποιήσουν απεργίες ή διαδηλώσεις στις περιοχές τους.



Εν τω μεταξύ, πέντε σωματεία στην επαρχία του Μπουένος Άιρες που συγκροτούν το Μέτωπο της Ένωσης Καθηγητών πραγματοποίησαν επίσης 24ώρη απεργία με τα ίδια αιτήματα, αν και κάποιοι δεν συμμετέχουν στην ομοσπονδιακή κινητοποίηση. Την Παρασκευή στις 5 μ.μ συγκεντρώθηκαν στην Πλάσα ντε Μάγιο, όλοι οι καθηγητές και τα συνδικάτα τους, κορυφώνοντας τις τριήμερες κινητοποιήσεις τους.

 
Όπως δήλωσε ο Ούγκο Γιάσκι, στέλεχος της CTA, "Καμιά κυβέρνηση δεν προκάλεσε μέσα σε οκτώ μήνες στην απώλεια 200.000 θέσεων εργασίας", προσθέτοντας ότι  στόχος των διαδηλώσεων, είναι να οικοδομηθεί “μια πανεθνική απεργία στο δρόμο”.

Την Παρασκευή προστέθηκαν επίσης στην κινητοποίηση, και άλλα συνδικάτα από το Εργατικό Κέντρο, όπως οι Φορτηγατζήδες, που συμμετείχαν και στην διαδήλωση στην Πλάσα ντε Μάγιο.