Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Έξι χώρες αποχώρησαν από την Γ.Σ του ΟΗΕ όταν πήρε τον λόγο ο πραξικοπηματίας πρόεδρος της Βραζιλίας Μίτσελ Τέμερ

"To Eκουαδόρ, η Κόστα Ρίκα, η Βολιβία, η Βενεζουέλα, η Κούβα και η Νικαράγουα αποχώρησαν από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ όταν πήρε τον λόγο ο Μίτσελ Τέμερ”.

Ο Πρόεδρος της Κόστα Ρίκα Λουίς Γκιγιέρμο Σόλις και αντιπρόσωποι από άλλες λατινοαμερικάνικες χώρες, αποχώρησαν χθες από την συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όταν έλαβε τον λόγο ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας Μίτσελ ΤέμερΟ Κοσταρικανός Πρόεδρος συνοδεύονταν από τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας του Μανουέλ Γκονζάλες. 
Από πλευράς του, ο υπουργός Εξωτερικών του Εκουαδόρ Γκιγιάουμε Λόνγκ γνωστοποίησε μέσω του λογαριασμού του στο κοινωνικό δίκτυο Τwitter ότι πολλές αντιπροσωπείες έκαναν το ίδιο: "To Eκουαδόρ, η Κόστα Ρίκα, η Βολιβία, η Βενεζουέλα, η Κούβα και η Νικαράγουα αποχώρησαν από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ όταν πήρε τον λόγο ο Μίτσελ Τέμερ”.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κόστα Ρίκα εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία επιβεβαίωσε ότι πάρθηκε η απόφαση “να μην ακούσουν το μήνυμα του Τέμερ”, ο οποίος πρόσφατα αντικατέστησε την Ντίλμα Ρούσεφ με μια διαδικασία αντικατάστασης που προκάλεσε σημαντικές αντιπαραθέσεις.

Η απόφασή μας να μην ακούσουμε το μήνυμα του κυρίου Τέμερ στη Γενική Συνέλευση, εκφράζει την αμφιβολίας μας απέναντι σε δράσεις και συμπεριφορές που δεν συνάδουν με δημοκρατική πρακτική”, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών.
Στην ομιλία του ο Τέμερ υποστήριξε ότι η αντικατάσταση της Ρούσεφ πραγματοποιήθηκε με σεβασμό στο νόμο.

(με πληροφόρηση από το AFP)