Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Πέθανε σε ηλικία 100 ετών η Βενεζολάνα παλαίμαχη κομμουνίστρια Όλγα Λουσάρδο


Πέθανε την Δευτέρα σε ηλικία 100 ετών, η Όλγα Λουσάρδο, ιστορικό στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας, μετά από μια μακρόχρονη πορεία αφιερωμένη στους επαναστατικούς και γυναικείους αγώνες της νοτιοαμερικάνικης χώρας.

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, μόλις έμαθε για τον θάνατο της Λουσάρδο, έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter Tιμή και δόξα στην Όλγα Λουσάρδο, ηρωίδα της εργατικής τάξης και παράδειγμα γυναίκας αφοσιωμένης στην πατρίδα και τον σοσιαλισμό”.

Η αγωνίστρια του κομμουνισμού Όλγα Λουσάρδο, που ήταν επίσης δημοσιογράφος και συγγραφέας, συμπλήρωσε στις 29 του περασμένου Φλεβάρη τα 100 της χρόνια.

Στα 13 της χρόνια έκανε τα πρώτα αγωνιστικά βήματα, συμμετέχοντας στις συναντήσεις των σιδηροδρομικών του Μαρακαίμπο για την δημιουργία εργατικού συνδικάτου.

Ήταν καταξιωμένη στην Βενεζουέλα σαν πρωτοπόρος και με ισχυρή ταξική αντίληψη, στον αγώνα των γυναικών για την χειραφέτησή τους.
Αντιμετώπισε την δικτατορία του Χουάν Βιθέντε Γκόμεζ και πρωταγωνίστησε στην οργάνωση του κινήματος για το δικαίωμα ψήφου των γυναικών.

Τιμή και δόξα από πάντα και για πάντα”!, αναφέρει η ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας, η οποία τονίζει την σταθερή δέσμευση και την επαναστατική προσφορά της Λουσάρδο και καλεί επίσης τις νεότερες γενιές να ακολουθήσουν και να συνεχίσουν το επαναστατικό παράδειγμα του αγώνα και της μάχης, που κληροδότησε η κομμουνίστρια ηγέτης.