Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

O Μαδούρο καλεί σε επιφυλακή για σχεδιαζόμενο από τις ΗΠΑ πραξικόπημα στη Βενεζουέλα



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικολάς Μαδούρο κατάγγειλε το Σάββατο ότι κυοφορείται σχέδιο πραξικοπήματος υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για να κατακλύσουν με βία την Βενεζουέλα.

Είναι δρομολογημένο σχέδιο φασιστικού πραξικοπήματος κατευθυνόμενο από τις ΗΠΑ για να πλήξουν με βία την Βενεζουέλα. Δεν θα το επιτρέψουμε, ο λαός στον δρόμο δεν θα το επιτρέψει”, ανέφερε.

Υποδεχόμενος την πορεία των εργαζομένων στο Προεδρικό Μέγαρο Miraflores στο Καράκας, ο Αρχηγός του Κράτους επεσήμανε ότι είναι αναγκαίο να ισχυροποιηθεί η ιστορική συνείδηση του λαού της Βενεζουέλας, μπροστά στα σχέδια πραξικοπήματος της δεξιάς. “Η λαϊκή συνείδηση είναι η καλύτερη ασπίδα που έχουμε για να υπερασπίσουμε την ειρήνη στη χώρα”.


Υπενθύμισε ότι έχουν περάσει 14 χρόνια από το πραξικόπημα κατά του Προέδρου Τσάβες, όταν η πολιτική-στρατιωτική ενότητα διέσωσε τον ηγέτη της Επανάστασης απορρίπτοντας τις στρατηγικές των Ενώσεων Επιχειρηματιών και “την τακτική ψυχολογικού πολέμου και αυτή της φασιστικής πολιτικής που έκανε πράξη”, προσέθεσε o Βενεζολάνος Πρόεδρος κατά την διάρκεια της ανταλλαγής απόψεων με τους εργαζόμενους που παραμένουν στον αγώνα για να συνεχίσουν την μάχη που ξεκίνησε ο Ούγκο Τσάβες, προς την οικοδόμηση ενός μοντέλου κοινωνικής δικαιοσύνης και της κύησης της νέας ιστορίας του σοσιαλισμού στον 21ο αιώνα.