Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Δεύτερη προεδρική θητεία του Nτανίλο Μεδίνα στη Δομινιμανή Δημοκρατία

Πηγή: www.granma.cu/

Σάντο Ντομίνγκο – Ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας Ντανίλο Μεδίνα, δήλωσε κατά την ανάληψη των καθηκόντων του για την δεύτερη προεδρική θητεία του ότι η επαναστατική πολιτική της χώρας του έχει καταφέρει να βγάλει από την φτώχεια 900.000 Δομινικάνους.

Ο Μεδίνα είναι 64 χρονών, οικονομολόγος και επικεφαλής του Δομινικανού Κόμματος Απελευθέρωσης, επεσήμανε ότι τα αποτελέσματα της πρώτης του προεδρικής θητείας είναι η απόδειξη ότι πρόθεση της διοίκησής του είναι η εδραίωση ενός κοινωνικού, δημοκρατικού και ειρηνικού Κράτους.


Ο Αρχηγός του Δομινικανού Κράτους σημείωσε ότι μετά την ανανέωση της πολιτικής στη χώρα και την επιστροφή της ελπίδας στα Δομινικανά νοικοκυριά, η χώρα κατάφερε να φτάσει σε μια ανάπτυξη 7% για 3 συναπτά έτη, σύμφωνα με το Telesur.

Eάν κλείσουμε έτσι το έτος, η μέση ανάπτυξη της περιόδου 2013-2016 θα είναι οκτώ φορές υψηλότερη από την μέση ανάπτυξη της Λατινικής Αμερικής, όπως την εκτιμά η Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Λατινική Αμερική (Cepal)”, σημείωσε.

Ομοίως ανέφερε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια η οικονομία της χώρας είχε ανάπτυξη περισσότερη από την αναμενόμενη, 1,5 φορά πάνω από τον στόχο του Κυβερνητικού Προγράμματος 2012-2016.

Όπως τονίζουν διάφορες πηγές, εκτός από το 7% οικονομικής ανάπτυξης που γνώρισε η χώρα κατά το 2015, ανάμεσα στα επιτεύγματα της πρώτης θητείας της κυβέρνησης Μεδίνα περιλαμβάνεται η μείωση της φτώχειας και της ακραίας φτώχειας.

Σύμφωνα με το (ειδησεογραφικό πρακτορείο) Prensa Latina την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του Προέδρου Μεδίνα παρακολούθησαν μεταξύ άλλων προσωπικοτήτων, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων διαφόρων χωρών.

Παραβρέθηκε επίσης επίσημη αντιπροσωπεία της Κούβας, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου του Κράτους, Σαλβαδόρ Βαλντές Μέσα, ο οποίος μετέφερε έναν χαιρετισμό της κυβέρνησης και του λαού της Κούβας στον Πρόεδρο Μεδίνα.