Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

O Mαδούρο εγκρίνει πόρους για να εξασφαλιστεί η παραγωγή της εταιρείας Κimberly Klark

Πηγή: www.psuv.org.ve

O πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ενέκρινε 700 εκατομμύρια μπολίβαρ και 22 εκατομμύρια δολάρια για το εργοστάσιο Κimperly Klark για να εξασφαλιστεί η παραγωγή μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016, μέσω του Εθνικού Ταμείου Ανάπτυξης (Fonden).

Ήρθα για να διαθέσουμε τους πόρους, να κάνουμε επενδύσεις ώστε να εξασφαλιστεί η πρώτη ύλη για την εν λόγω εταιρεία, ώστε να προοδεύσει και να αποτελέσει παράδειγμα”, είπε ο αρχηγός του Κράτους, επισημαίνοντας ότι Εθνική Κυβέρνηση πραγματοποίησε μία χρηματοπιστωτική και οικονομική μελέτη, μετά το σαμποτάζ που υπέστη εταιρεία όταν την έκλεισαν οι ιδιοκτήτες της.

Σε αυτό το πνεύμα, σε τηλεοπτική και ραδιοφωνική μετάδοση, δήλωσε ότι ενέκρινε προϋπολογισμό ύψους 700 εκατομμύρια μπολίβαρ για τους δύο πρώτους μήνες, “για επένδυση στη χρηματοδότηση αυτής της εταιρείας που ανέκτησε η εργατική τάξη και 22 εκατομμύρια δολάρια”.

Ο Μαδούρο σημείωσε ότι αυτοί οι πόροι θα χρησιμεύσουν για την πληρωμή της μισθοδοσίας, εργολάβων και διάφορων υπηρεσιών που είναι αναγκαίες για τον εξοπλισμό και το εργοστάσιο, σημειώνοντας ότι αυτοί οι πόροι θα επιστραφούν, καθώς η εταιρεία θα επιστρέψει τα χρήματα, που θα πάνε στις μεγάλες κοινωνικές αποστολές. “Ακριβώς όπως τους δώσαμε, έτσι ακριβώς και θα μας δώσουν”.

Για να εξασφαλιστεί η σταθερότητα του εργοστασίου, ο αρχηγός του κράτους ονόμασε τον José Gregorio Hernández ως μόνη αρχή του εργοστασίου, συνοδευόμενο από τον Eglé Sánchez, από το Μπολιβαριάνικο Σοσιαλιστικό Κέντρο Εργαζομένων και τον επικεφαλής της Στρατηγικής Περιοχής Ολοκληρωμένης Κεντρικής Άμυνας (Redi), Jesús Suárez Chourio.

Ο Μαδούρο τόνισε ότι η βασική πρόκληση που αντιμετωπίζει ο Hernández, είναι “να επιλύσει όλο το σύστημα διανομής” των προιόντων που παράγει η εταιρεία.

Ο Πρόεδρος έθεσε το καθήκον στους εργαζόμενους να κάνουν μια ειδική προσπάθεια στο εργοστάσιο, ώστε να ισχυροποιηθεί, να αυξήσουν την παραγωγή κατά 100% και να αποτελέσουν ένα παράδειγμα για εξάπλωση σε όλη την Βενεζουέλα. Η εποχή του καπιταλισμού πρέπει να μείνει πίσω, για να ανοίξει η πόρτα σε μια νέα εποχή της ανθρωπότητας, του πολλαπλασιασμού του πλούτου και του σοσιαλισμού, κατέληξε.